Eveniment-Social

Au inceput lucrarile la Centrul Expozitional Moldova

Publicat: 18 ian. 2008
1

• Centrul Expozitional Moldova va fi dat in folosinta la mijlocul anului 2010, iar valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 8 milioane Euro • „Sunt bucuros ca am reusit sa fac acest lucru care va avea un impact deosebit atat in cresterea atractivitatii zonei economice a Regiunii Nord-Est, cat si in cresterea numarului de firme care isi vor dezvolta afacerile in aceasta zona”, a declarat ieri Lucian Flaiser, presedintele Consiliului Judetean

Dupa luni de amanari, ieri au inceput lucrarile de constructie a Centrului Expozitional Moldova, cel mai mare edificiu de acest gen construit in Regiunea Nord-Est cu sustinere financiara de la bugetul Uniunii Europene. Cererea de finantare a proiectului depus de Consiliul Judetean a fost aprobata inca din urma cu aproximativ un an, insa birocratia excesiva a facut ca lucrarile sa inceapa abia acum. Dupa o licitatie anulata si luni de amanari repetate facute de structurile din aparatul central al Executivului, cel mai mare proiect european al administratiei judetene, in valoare totala de peste 8 milioane Euro, a fost demarat.

„Inca din 1992, de cand am propus acest proiect, e adevarat fiind reactualizat pana astazi, in raport cu evolutia social-economica, am reusit in final sa rezolvam o problema: aceea de a avea un spatiu adecvat destinat manifestarilor expozitionale pentru intreaga Regiune de Nord-Est. Sunt bucuros ca am reusit sa fac acest lucru care va avea un impact deosebit atat in cresterea atractivitatii zonei economice a Regiunii-Nord Est, cat si in cresterea numarului de firme care isi vor dezvolta afacerile in aceasta zona”, a declarat ieri Lucian Flaiser, presedintele Consiliului Judetean. In general, Centrul Expozitional Moldova va deservi mediul de afaceri din Regiunea de Nord-Est, dar are ca scop si realizarea unui pol de dezvoltare economica, alaturi de parcul tehnologic Tehnopolis, in zona de sud a municipiului Iasi. Edificiul va cuprinde 6 mii metri patrati de spatii expozitionale, cateva spatii comerciale, o sala de conferinte, dar si un spatiu administrativ. De asemenea, vor fi amenajate si spatii exterioare, parcari, depozite etc. Conform graficului stabilit prin contract, lucrarile la Centrul Expozitional Moldova vor fi finalizate la mijlocul anului 2010.

Adauga un comentariu