Local

Au înțeles că nu sunt singuri! Pensionarii cu deficiențe de auz și vorbire au primit atenția autorităților

Publicat: 25 ian. 2020

Direcția de Asistență Socială Iași a organizat seminarii pentru grupurile defavorizate din Iași. Persoanele cu deficiențe de auz și vorbire au aflat cum să învingă depresia și singurătatea specifice vârstei pensionării. Totodată, beneficiarii din cadrul Clubului „Mircea cel Bătrân” au aflat cum să evite infracțiunile.

Săptămână încărcată pentru Direcția de Asistență Socială Iași. Reprezentanții instituției au organizat la Centrul „Sf. Zaharia” seminarul „Cum sa îmbătrânim frumos”. Beneficiarii Centrului de Zi pentru persoane cu deficențe de auz și vorbire l-au întâmpinat pe preotul Gheorghe Mihăilă. Acesta le-a prezentat seniorilor recomandări pentru a îmbătrâni frumos. Duhovnicul a discutat despre problemele cu care se confruntă persoanele ajunse la pensie, despre depresie, despre singurătate și totodată despre cum să combată aceste stări dăunătoare. Informațiile au fost transmise în limbaj mimico-gestual de către preotul Mihai Prodan, de la Biserica „Sf. Sava cel Sfânt” din Iași.

Nu permiteți accesul în locuință persoanelor străine!

O altă activitate desfășurată de către Direcția de Asistență Socială, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași, a fost seminarul „Fii precaut! Evită înșelăciunile!”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Clubului de Pensionari „Mircea cel Bătrân”. Ofițerii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au descris principalele metode de înșelăciune. Totodată, aceștia i-au îndrumat pe beneficiari să verifice informațiile primite din partea persoanelor străine, să evite oferirea diferitelor sume de bani cerute de către necunoscuți. Totodată, beneficiarii au fost avertizați să nu permită accesul în locuință persoanelor care pretind că sunt reprezentanții a diferite societăți. Această activitate a avut ca scop ghidarea pensionarilor spre a nu cădea în capcana înșelătoriilor.loading...

Adauga un comentariu