Actualitate

Au ramas fara grai cand au vazut ecografia. Iubitul a parasit-o pe loc

Publicat: 19 aug. 2014
1

@ Au venit la medic de mana si au plecat separat @ Nici nu le-a trecut prin cap ca un consult medical le poate aduce o asemenea veste @ Cand medicul le-a explicat despre ce este vorba, au fost foarte mirati @ Alegerea pe care trebuie sa o faca le poate marca intreaga viata

In ultima perioada, tot mai multe adolescente ajung la spital in urgenta. Simptomele pe care le au de ceva timp sunt ignorate sau puse pe seama unor probleme care nu au nimic in comun cu starea de sanatate. Medicii de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi au precizat ca aproximativ 75 la suta dintre pacientele care se prezinta zilnic in triajul unitatii medicale reprezinta urgente. Aceste paciente cer ajutorul medicului numai atunci cand nu mai pot suporta durerea sau dupa ce au luat fel de fel de pastile dupa sfaturile unor persoane neavizate si nu au obtinut niciun rezultat. In aceasta categorie se incadreaza adolescentele si femeiele cu varsta peste 50 de ani. Cele mai multe adolescente cu varsta intre 14 si 17 ani vin la medic pentru lipsa menstruatiei. In urma consultatiei, fetele afla ca sunt gravide, vestea medicului obstetrician fiind un soc pentru ele.

Din pacate, sunt multe adolescente care vin la spital pentru intarzierea menstruatiei si afla ca sunt gravide. O parte dintre adolescente sunt insotite de iubit. Atunci cand afla ca sunt gravide sunt foarte mirate, iar apoi le este frica sa nu afle parintii. Dintre pacientele care au ajuns la noi cu o astfel de problema de mana cu iubitul, toate au fost parasite pe loc. Baietii refuza sa isi asume responsabilitatea de a deveni tata. Multe dintre aceste fetite nici nu stiu ca trebuie sa se protejeze in timpul unui act sexual. In astfel de cazuri vorbim de lipsa de educatie. Probabil parintii nu discuta cu ele, dar nici adolescentele nu sunt interesate sa afle ce trebuie sa faca pentru a nu ajunge la o sarcina nedorita. Din pacate, este grav ce se intampla„, a declarat dr. Madalina Nour, purtator de cuvant la Maternitatea Elena Doamna.

Fetele aleg intre avort si a fi mame la o varsta frageda

O parte dintre adolescente aleg sa pastreze sarcina chiar daca le este frica de reactia parintilor cand vor afla ca urmeaza sa fie bunici. „Atunci cand pacienta minora isi doreste sa pastreze sarcina, luam legatura cu asistentul social din maternitate care va discuta cu familia si va informa si Directia Generala de Asistenta sociala si Protectia Copilului. Asistentul social face o ancheta. Unele dintre minore aleg intreruperea sarcinii si chiuretajul se face numai cu avizul scris al unuia dintre parinti„, a spus medicul Madalina Nour. Adolescentele provin atat din mediul rural, cat si urban.

Scuza de a amana consultatia medicala

Cealalta categorie de paciente care ajung in urgenta la unitatea medicala mentionata sunt diagnosticate cu infectii urinare sau diferite leziuni de col uterin. „In aceasta categorie se incadreaza pacientele cu varsta peste 50 de ani. Ele motiveaza ca nu au putut ajunge la medic pentru ca nu isi permit sa lipseasca de la serviciu de teama sa nu ramana fara loc de munca. Nu doresc sa se afle la serviciu ca sunt bolnave, crezand ca patronul ar avea motiv sa le inlocuiasca. Pacientele din mediul rural spun ca nu au putut amana muncile agricole ca sa vina la spital. Majoritatea pacientelor primesc tratament in ambulatoriu si nu au fost niciodata investigate si tratate. Unele au fost la medic numai cand au nascut”, a declarat dr. Madalina Nour.

Comentarii
  • Mergi cu bilet de trimitere la Spit. Cuza Voda, esi consultata rapid, pui banul in buzunar, ca altfel nu ți se spune mare lucru. Daca ti se recolteaza analize te trimit la cabinetele lor particulare unde sa dai sute de lei. cate femei isi permit? MUlte renunta si merg acasa fara sa rezolve problema pt care au mers la dr. A stia sunt doctori? Snunt doar niste sarlatani.

  • Ele ca ele, da’ tu, mare mascul, chiar n-ai atâta creier să-ți pui un prezervativ ?! Nu costă mult, și pe lângă sarcinile nedorite, te mai poate proteja și de unele maladii ! „Îți dai drumul” ca fraierul și după aia nu-ți asumi responsabilități ! Era o vorbă pe vremuri: „ți-a plăcut să dai la pește, acum leagănă și crește !”

  • M-ar interesa ce stii sa faci,adica ce meserie ai pentru a vedea daca merita sa-mi sacrific resursele pentru a te intretine.

  • se *** ca iepurii… o mananca gaoaza iaca ce pateste, distrugere psihica pe viata… pe ciocalau il doare in maciuca, pleaca si ea ramane cu toate problema pe cap… mai puneti botul la toti pulalaii, pe ei nu ii intereseaza decat chizda, cand s-au ales cu problema radical din x, dau bir cu fugitii, de dat la **** le-a placut, ai? treci si sufera acu, gatu matii, nu fugi…

  • „Atunci cand afla ca sunt gravide sunt foarte mirate” ….. asta chiar a declarat un medic sau a inflorit-o vreoun jurnalist… acum serios =))) mirate :)))))))

Adauga un comentariu