Eveniment-Social

Au revenit pe traseu tramvaiele 1 si 13

Publicat: 06 sept. 2011
1

Tramvaiele 1 si 13 revin de astazi pe trasee. Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) au hotarat sa introduca in circulatie vagoanele de pe aceste rute dupa finalizarea lucrarilor de la liniile de tramvai de pe Elena Doamna. Ele vor intoarce in Rond Triumf, iar autobuzele care au circulat pe aceste trasee vor fi retrase.

Astfel, traseul 1 va acoperi ruta Triumf – Tudor Vladimirescu – Tatarasi – Triumf, iar 13 – Triumf – Tatarasi – Tudor Vladimirescu – Triumf. Mai mult, tramvaiul 7 va reveni la itinerariul initial, respectiv Rond Canta – Tg. Cucu – Tudor Vladimirescu – Baza 3. „Vom relua circulatia tramvaielor dupa ce s-au facut racordurile necesare cu Bucsinescu si Targu Cucu. Nu s-a luat inca o decizie in autobuzelor de pe 28 si 41, intrucat depinde de lucrarile de asfaltare, daca acestea vor reveni la vechile trasee”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.

Santierul de modernizare a liniilor de tramvai de pe Elena Doamna si de pe Anastasie Panu a fost deschis in aceasta vara, facand parte dintr-un proiect de reabilitare a caii de rulare cu bani de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si municipalitatea ieseana. In paralel, a fost deschis santierul de schimbare a liniilor de tramvai dintre Rond Agronomie si Super Copou, proiect derulat cu fonduri europene prin proiectul de reabilitare a Axei Culturale.

Adauga un comentariu