Eveniment-Social

Au trecut Prutul inot cu mii de pachete de tigari de contrabanda in spate

Publicat: 02 aug. 2012

Saptamana aceasta, politistii de frontiera au confiscat aproape 5.000 de pachete de tigari de contrabanda dupa ce au depistat patru persoane care au trecut Prutul inot cu patru colete cu tigari Plugaru, in spate. Cazul a fost depistat miercuri dimineata, in apropierea localitatii Victoria. Contrabandistii au fost depistati de catre politistul de frontiera de serviciu la Sistemul Optronic de Recunoastere cu Instalari pe Catarg.

 Unul dintre ei a fost retinut de politistii de frontiera ieseni, iar ceilalti trei de autoritatile din Republica Moldova. „O patrula formata din doi politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi s-a deplasat imediat in zona si a retinut o persoana, de sex masculin, ce a relatat faptul ca este Alexandru L., in varsta de 20 de ani, cetatean din Republica Moldova si a trecut inot raul Prut din Republica Moldova in Romania, in jurul orei 03.00, impreuna cu alti trei conationali, fiecare transportand cate un colet cu tigari, iar hainele le-au lasat pe teritoriul Republicii Moldova, la malul raului Prut. Imediat au fost anuntate autoritatile politiei de frontiera din Republica Moldova cu privire la acest eveniment, care le-au retinut pe celelalte trei persoane implicate”, a declarat agent principal Alina Leonte, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi. Cele patru colete invelite in folie neagra si in care se aflau 4.900 de pachete de tigari de contrabanda in valoare de peste 22.000 lei, au fost gasite in apropierea persoanei retinute de politistii de frontiera ieseni. Persoanele sunt acum cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.  

Tigari in valoare de 13.000 lei in Gara Pascani

Zilele trecute, Politia TF Pascani a actionat pentru identificarea persoanelor care fac contrabanda cu tigari. Cu aceasta ocazie au fost identificate doua femei care transportau zeci de pachete de tigari „Monte Carlo”, de provenienta din Republica Moldova, dar care au fost achizitionate din Bazarul Suceava. „Este cunoscut faptul ca se fac transporturi de tigari netimbrate pe trenuri sau auto. In general se cumpara din bazarul Suceava si se duc spre pietele din zonele limitrofe ale Pascaniului, si nu numai. In urma unor controale efectuate pe trenul 5603 Putna – Iasi, au fost identificate doua persoane de sex feminin care transportau doua genti voluminoase. La vederea agentilor TF, femeile au abandonat bagajele si au fugit. Cele doua persoane au fost prinse in statie, dupa ce au coborat din tren. In cele doua genti aveau 13.000 tigarete, din Republica Moldova, dar cumparate din Bazar de la Suceava, in valoare de 130 milioane de lei vechi”, a declarat Cristi Aioanei, seful Politiei TF Pascani.

Marinela Proboteanu si Laura Cobzariu, ambele de 34 ani, din Suceava, sunt cercetate acum de politisti, iar in urma rezultatelor anchetei vor fi trase la raspundere conform legii.

Adauga un comentariu