Local

Au venit rezultatele ADN ale crimei din Moara de Vânt! Misterul se adânceşte – FOTO, VIDEO

Publicat: 15 ian. 2022
Au venit rezultatele ADN solicitate în cazul dublei crime din Moara de Vânt

Misterul se adânceşte în cazul dublului asasinat de la Iaşi. Astfel, zilele trecute au venit rezultatele ADN ale crimei din Moara de Vânt. Acestea sunt considerate neconcludente, dar există şi unele indicii că, în imobilul respectiv, ar mai fi fost unele persoane. În ceea ce îl priveşte pe Ahmed Sami El Bourkadi, acestuia i-a fost prelungită arestarea preventivă

Recent, în cazul crimei din Moara de Vânt au venit rezultatele ADN. Astfel, misterul se adânceşte în cazul dublului asasinat de la Iaşi. De ce? Surse judiciare afirmă că rezultatele sunt întrucâtva neconcludente. Pe de altă parte, aceleaşi surse spun că a apărut şi o ciudăţenie în cadrul acestor rezultate ADN solicitate la Bucureşti de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

„Au venit parţial rezultatele de la Bucureşti. Profilul genetic al suspectului Ahmed Sami El Bourkadi încă nu a fost finalizat, deoarece nu a fost timp. Se aşteaptă începând de săptămâna viitoare acest aspect. Pe o bluză de trening roşie au fost descoperite 2 profile genetice, dar la care nu s-a putut stabili cu exactitate cui aparţin.  Au fost găsite unele urme care ar fi aparţinut unei alte persoane”, au precizat sursele amintite.

Au venit rezultatele ADN ale crimei din Moara de Vânt! Misterul se adânceşte

Aceleaşi surse spun că, pe o pereche de pantofi sport,s-ar fi găsit mai multe urme ADN.

„În una dintre urme, erau evidenţiate 4 profile ADN diferite. Două erau ale victimelor, Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Jniyah. În cazul altor 2 dintre aceste profile genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt. Mai mult, în aceeaşi pantofi sport au fost descoperite şi urme de produs petrolier, acelaşi combustibil cu care s-a încercat incendierea vilei din Moara de Vânt”, au încheiat sursele judiciare amintite.

Judecătorii ieşeni i-au prelungit arestarea lui Ahmed Sami El Bourkadi

Vineri, 14 ianuarie 2022, Tribunalul Iași a luat o decizie în ceea ce îl priveşte pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi. Magistraţii au aprobat cererea de prelungire a stării de arest preventiv în cazul studentului canadian de origine marocană.

„Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat magistrații din cadrul Tribunalului Iași. Ahmed Sami El Bourkadi şi-a susţinut din nou nevinovăţia, afirmând că nu i-a ucis pe Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu.

Dublul asasinat care a cutremurat România

La mijlocul lunii trecute, oamenii legii din Iaşi au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că acesta nu a revenit la Bruxelles. Oamenii legii au făcut cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Acolo, anchetatorii au dat peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat.
Tinerii aveau trupurile sfârtecate cu zeci de lovituri. După ce aceştia au fost uciși, autorul sau autorii ar fi încercat să incendieze vila, însă fără succes. Mai apoi, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. El a fost prins la Roma şi adus în Iaşi.

 

 
Adauga un comentariu