Local

Au vrut sa aiba cel mai inteligent telefon, dar s-a ales praful. Zeci de ieseni isi cer banii inapoi

Publicat: 15 iul. 2015
1

@ Telefoanele mobile par sa dea mari batai de cap iesenilor @ De multe ori pretul ridicat al acestora nu se reflecta in calitatea lor, de aceea utilizatorii nu sunt deloc multumiti @ Zeci de ieseni au depus reclamatii si au revenit la magazin pentru a returna produsul

Aproape fiecare iesean are macar un telefon mobil cumparat nou sau la mana a doua de care este sau nu multumit. De multe ori un telefon mobil cumparat dintr-un magazin din oras sau din mediul online da batai de cap cumparatorului din diferite cauze. De cele mai multe ori aceste aparate se defecteaza inainte de iesirea din garantie, iar pentru ca un client sa primeasca un aparat nou in schimb trebuie sa urmeze un sir intreg de proceduri. Multi dintre clienti nu cunosc in totalitate drepturile pe care le au, de aceea de multe ori cred ca sunt nedreptatiti si dau fuga la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC). De la inceputul anului si pana acum au fost depuse peste 60 de reclamatii privind defectiunile telefoanelor mobile inainte de iesirea din garantie. Iesenii spun ca nu au fost despagubiti de catre magazinele distribuitoare. In unele cazuri clientii au dreptate, dar de cele mai multe ori magazinele vin cu dovezi care atesta ca utilizatorul a gresit in timpul folosirii aparatului, de aceea acesta s-a defectat.

„De multe ori vin clienti in magazin care au cumparat un telefon mobil, iar acesta s-a defectat in timpul garantiei. Exista posibilitatea ca acesta sa fi avut unele nereguli din fabrica, iar aparatul este schimbat. Unii clienti nu recunosc ca au scapat telefonul pe jos sau in apa si vor sa fie despagubiti. Pe cartea de utilizare a fiecarui aparat sunt mentionate conditiile de utilizare a acestuia. Noi ca firma nu putem raspunde de greselile pe care le face un utilizator”, sustine Cristi, angajat al unui magazin de electronice din Iasi.

Telefoanele inteligente care sunt intalnite din ce in ce mai des in randul iesenilor au in general o problema comuna si anume ecranul. Pentru ca mai toate au un ecran generos, un singur contact cu solul le poate distruge. Chiar daca fabricantul mentioneaza in descrierea telefonului ca are un ecrant rezistent la zgarieturi si socuri, nu in toate cazurile este asa. Pentru astfel de incidente nu sunt despagubiti. Pentru ca iesenii sa beneficieze de o despagubire totala pot opta pentru asigurarea telefonului pentru orice fel de soc. De multe ori aceasta asigurare pentru un an poate depasi valoarea reala a telefonului.

Comentarii
Adauga un comentariu