National

Audi Q8 furat din Franța, găsit la vama Albița

Publicat: 09 oct. 2020
Bolid de lux furat din Franța și depistat la vama Albița
Audi Q8 furat din Franța

Un bolid de lux care declarat furat din Franța a fost depistat la frontiera de est, la câteva ore de la declararea furtului.

„Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism, care fusese introdus în bazele de date ca fiind furat din Franța, în urmă cu câteva ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, Mirică Irina.

Bolid de lux furat din Franța, descoperit la Vaslui

Joi dimineața, 8 octombrie 2020, polițiștii de frontieră în urma efectuării unui control necesar trecerii vămii, un bărbat cu dublă cetățenie, în vârstă de 35 de ani, se afla la volanul unui bolid de lux care era furat. Autoturismul marca Audi Q8 a fost sustras de pe teritoriul statului francez. În urma unor verificări amănunțite s-a descoperit faptul că vehiculul era furat. În speță, forțele de ordine au confiscat bolidul.

„În ziua de 08 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, C.G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 35 de ani, care conducea un autoturism marca Audi Q8, an de fabricație 2019, înmatriculat în Franța. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că mijlocul de transport figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Franța, în aceeaşi zi”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Cu privire la aspectele aduse la cunoștință, bărbatul a transmis faptul că proprietarul de drept este o firmă de leasing din Franța și că nu știa că nu are dreptul să părăsească teritoriul Uniunii Europene cu maşina.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 380.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Un bolid de lux, BMW, furat din Germania, a fost descoperit la vama Sculeni

Mai multe vehicule furate din străinătate au fost descoperite de polițiștii de frontieră la granița cu Republica Moldova. Oamenii legii au descoperit un bolid de lux care a fost furat din Germania, în urma controlului fiind descoperit și un pistol în rucsacul unui călător minor

O mașină de lux marca BMW a fost confiscată de oamenii legii după ce s-a aflat că mașina a fost furată din Germania. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit un autoturism fabricat în 2020, care figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autoritățile din Germania. În bagaje, polițiștii de frontieră au descoperit și un pistol cu gaz pentru care bărbatul nu deținea acte de proveniență.

„În data de 29 august, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricație 2020, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoțit de fiica sa minoră, cetățean R. Moldova. Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a mașinii, colegii noștri au efectuat verificări în urma cărora au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Șoferul autoturismului BMW furat avea cartușe în bagaje

După verificările efectuate la vama Sculeni a reieșit faptul că bărbatul a închiriat autovehiculul de la o firmă de profil din Germania, însă închirierea expirase. Totodată, în timpul controlului vamal, bărbatul a afirmat că deține, în rucsacul fiicei sale, un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum și o cutie cu 10 cartușe cu încărcătură iritantă cu piper, același calibru.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a închiriat mașina pentru a merge în vizită la părinți, iar referitor la pistol și muniție nu știa că este obligat să le declare. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tăinuire, contrabandă calificată și nerespecatrea regimului armelor și munițiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Adauga un comentariu