Local

Audiente pe banda rulanta la asociatiile de proprietari din Iasi. Vezi concluziile

Publicat: 21 oct. 2014
1
In perioada 2 iulie – 30 septembrie, in principalele cartiere din Iasi au avut loc mai multe sedinte, la asociatiile de proprietari, intalnirile vizand identificarea problemelor privind, printre altele, furnizarea apei calde si caldurii. In urma celor 7 intalniri, la care au participat peste 300 de persoane, au fost centralizate in total 147 de masuri care vor trebui implementate in urmatoarea perioada.
Totodata, dupa cele sapte audiente publice, sefii Primariei, Termo Service si Dalkia au constatat numeroase cazuri in randul reprezentantilor asociatiilor de proprietari de necunoastere a cadrului legislativ in vigoare, atat in ceea ce priveste repartizarea costurilor cu incalzirea, cat si alte aspecte legate de traiul in cadrul unui condominiu, reglementate prin Legea 230/2007 de organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, si prin Normele metodologice de aplicare a acestei Legi.

Citeste si Situatie critica: mii de ieseni risca sa-si piarda locuintele din cauza datoriilor inventate recent

Astfel, cele trei Regulamente, elaborate de Primaria Iasi cu sprijinul Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Publice (ANRSC), care vor fi supuse votului Consiliului Local al municipiului, vor clarifica foarte multe aspecte in interesul locatarilor si al reprezentantilor asociatiilor, anume presedinte, comitet executiv, cenzor sau administrator. Totodata, s-a discutat despre regulamentul privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si despre regulamentul privind atestarea administratorilor persoane fizice, care prevede, o data la doi ani, un examen de verificare a cunostintelor si a modului de aplicare a legii in exercitarea functiei de administrator. Totodata, s-a discutat si despre regulamentul privind autorizarea administratorilor persoane juridice, firme de administrare imobile.
Adauga un comentariu