National

Augustin Zegrean, audiat la Parchetul General

Publicat: 17 iun. 2015

Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) se afla in biroul procurorilor de pe langa Parchetul General. Zegrean nu se astepta la acest dosar sa fie redeschis, nefiind prea fericit de situatia in care se afla. Seful CCR va fi audiat impreuna cu ceilalti judecatori implicati in dosarul celebrei erate care l-a salvat pe Traian Basescu. „Curtea Constitutionala a redactat erata. Cu ce sa ma simt vinovat? Am luat o decizie. Repet, rezultatul votului nu l-am stabilit noi. Am primit de la Biroul Electoral Central procesul verbal privind rezultatul votarii, 8 milionae si ceva de cetateni, 46,24% din numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale”, a zis Augustin Zegrean.

El a mai spus ca „nu e prima plangere, au fost o multime, dar s-a dat NUP. Nu e justificata redeschiderea dosarului. Nu putem fi trasi la raspundere juridica, penala in exercitarea mandatului”. In plus, presedintele CCR s-a aratat deranjat de faptul ca un jurnalist i-a gresit numele, botezandu-l „Constantin Zegrean”: „Macar numele sa nu mi-l gresiti”.
Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar in care investigheaza modul in care judecatorii Curtii Constitutionale au emis in anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu. In dosarul „Erata” au fost audiati pana acum Acsinte Gaspar, Aspazia Cojocaru, Horatius Dumbrava (membru al CSM), Toni Neacsu (fost judecator CSM) si judecatorul constitutional Tudorel Toader.


loading...

Adauga un comentariu