National

Augustin Zegrean, presedintele CCR: „Un judecator s-a plans ca se pune prea mare presiune pe el”

Publicat: 22 ian. 2015
1
Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale, a denuntat joi presiuni ale politicienilor si institutiilor pe tema legilor sigurantei nationale, pe care CCR le-a declarat neconstitutionale. Zegrean a dezvaluit ca un judecator al Curtii, care a fost acceptat de toti ceilalti, le-a spus expertilor Comisiei Europene ca se teme sa mai fie judecator la Curtea Constitutionala pentru ca se pune prea mare presiune pe el.
„Nu se poate ca de fiecare data (cand CCR s-a pronuntat pe legile sigurantei – n.red.) sa apara reprezentanti ai politicului sa ne spuna ce avem de facut, ca dupa aceea sa atraga atentia ca vom da socoteala, vom fi invinuiti ca daca se intimpla ceva noi vom fi trasi la raspundere”, a mai spus Zegrean. Seful CCR a refuzat sa faca public numele judecatorului care s-a plans la Comisia Europeana din cauza presiunilor.
„Institutii ale statului sau parlamentari au facut acuzatii deosebit de grave la adresa Curtii, aceste acuzatii sunt de natura a pune presiune pe judecatorii CCR”, a mai spus Zegrean. Intrebat daca vede vreo legatura intre votul de ieri al Curtii, care a respins proiectul legii sigurantei nationale, si declansarea urmaririi penale impotriva lui Toni Grebla (judecator al CCR), Zegrean a respins ideea. Seful CCR a nominalizat SRI printre institutiile care au pus presiune, si a citat un comunicat de presa al SRI in care judecatorii CCR erau acuzati ca, prin votul lor, au creat un vid legislativ. „Cum sa fie vid legislativ, cind noi ne-am pronuntat pe o lege care nu intrase in vigoare?”, s-a intrebat Zegrean.




Adauga un comentariu