Actualitate

AUR ia partea celor care refuză vaccinarea sau sunt indeciși: „Asta constituie una dintre formele de viciere a consimțământului!“

Publicat: 04 ian. 2021
George Simion din Partidul AUR
George Simion din Partidul AUR

Reprezentanții AUR ia partea celor care refuză vaccinarea sau sunt indeciși. Aceltia susțin că trebuie respectată libertatea de decizie individuale în privința vaccinării, fără exercitarea unor condiționări sau a unor drepturi.

Reprezentanții AUR reacționează astfel în contextul în care Guvernul a început campania de vaccinare și una de informare. În primă etapă prioritate au cadrele medicale. Reprezentanții partidului fac referiri la presiunea publică pusă de cei care militează pentru vaccin față de cei care sunt indeciși sau chiar refuză să se vaccineze.

„AUR cere respectarea libertății individuale, manifestată prin consimțământ informat și neviciat la vaccinare. AUR consideră vaccinurile un progres indiscutabil al științei și speră ca și noul vaccin contra coronavirusului să își dovedească în timp eficiența în oprirea pandemiei. În același timp, Partidul AUR se pronunță ferm pentru respectarea libertății de decizie individuale și contra oricărei condiționări a exercitării unor drepturi de acceptarea vaccinării.

Prin natura sa, persoana umană posedă voință liberă, rațiune și simțire și are dreptul de a dispune de ea însăși. Acest principiu fundamental, statuat prin Constituție și tratatele internaționale, determină imposibilitatea supunerii ființei umane la oricare act medical în lipsa consimțământului informat, liber exprimat, expres, neechivoc dar și neviciat, al acesteia. Or, constatăm că presiunea psihologică și „șantajul emoțional” exercitate în ultima perioadă de persoane cu expunere publică, inclusiv de cadre medicale, constituie una dintre formele de viciere a consimțământului, ceea ce este inacceptabil“, susțin reprezentanții AUR.

„Cerem ca vaccinarea să rămână un act medical preventiv și nu un act administrativ“

Reprezentanții AUR solicită Guvernului ca vaccinarea să rămână un act medical preventiv și să nu se transforme într-un act administrativ.

„Reamintim că atât conform Constituției cât și Codului de deontologie medicală, interesul și binele ființei umane primează și prevalează interesului societății ori al științei. Totodată, medicul este dator să își apere independența profesională, fiind interzisă orice determinare a actului medical ori a deciziei profesionale de rațiuni de ordin administrativ. Cerem, așadar, ca vaccinarea să rămână un act medical preventiv și nu să se transforme într-un act administrativ finalizat cu o raportare de sorginte stahanovistă.

Refuzul vaccinării, acolo unde se manifestă, nu este motivat de atitudinea retrogradă a românilor, așa cum acuză diverse voci din rândul așa-zișilor „formatori de opinie”, ci de neîncrederea generalizată a populației în autorități, la finalul unui an în care măsurile luate contra pandemiei nu au fost doar ineficiente, dar au provocat grave disfuncții în sistemul sanitar, soldate adesea cu neglijarea bolnavilor cronici. Există probleme de infrastructură medicală nerezolvate de decenii și care nu pot fi acoperite cu triumfalismul aducerii în țară a unei tranșe de vaccin, fie acesta și unul care se bucură de atenție la nivel global. Totodată, Partidul AUR susține relansarea producției autohtone de vaccinuri, printr-un plan de investiții dedicat Institutului Cantacuzino, dar și cercetătorilor de la entități private românești”, mai spun reprezentanții AUR.

Ozana Barabancea: „Ce nu pot singuri să ne ia e sufletul!“

Ozana Barabancea transmite un mesaj dur în contextul vaccinării anti-COVID-19. Ozana Barabancea susține că sufletul nu poate fi luat omului și că se dă un adevărat razboi psihologic.

„Observ că mulți oameni se tem de schimbări, de vaccin, de otrăvuri, de pierderea identității, a umanității. Otrăvirea se face de mult prin alimentele modificate genetic și nanoparticule, prin apa otrăvită cu bacterii, plastic și metale grele, prin aerul încărcat cu metale grele și unde magnetice și electromagnetice. Mințile ne-au fost otrăvite de media, prin mesajele de frică și terioare. Ce nu pot singuri să ne ia, și aici e bătălia ultimă, e sufletul, de aceea au creat acest război psihologic. Majoritatea oamenilor nu au suflet sau au doar resturi de suflet, pentru că l-au vândut întunericului, de-alungul vieții lor, prin deciziile și acțiunile lor“, susține Ozana Barabancea.

Comentarii
Adauga un comentariu