Actualitate

AUR renunță la banii de la AEP: „Vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici!“

Publicat: 12 ian. 2021
Parlamentarii AUR
Parlamentarii AUR refuză să ia banii de la AEP

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) anunță că renunță la banii de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Astfel, partidul nou intrat în parlament nu va lua subvenția de la buget pentru partidele parlamentare și că va iniția o lege „prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”.

„În plină pandemie, statul român alocă 4 milioane de euro ca „subvenție” partidelor politice – și asta, doar pentru luna ianuarie. La nivelul intregului an, aproape 50 de milioane de euro vor intra din bugetul statului în buzunarele partidelor politice. Noi, Alianța pentru Unirea Românilor, suntem sigurii care nu vor lua acești bani pentru partid. În plus, în perioada imediat următoare, vom iniția o lege prin care să fie oprit acest jaf din banii publici”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor.

Ce partide au de luat bani de la AEP

AEP a transmis că a virat în conturile a șapte partide o sumă totală de 19.843.634,81 lei.

AUR a primit a patra cea mai mare subvenție, după Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Salvați România (USR).

Potrivit AEP, au primit bani următoarele formațiuni politice:

  1. Partidul Social Democrat (PSD) – 7.640.197,89;
  2. Partidul Național Liberal (PNL) – 6.476.964,07;
  3. Uniunea Salvați România (USR) – 2.056.942,91;
  4. Alianța pentru Unirea Românilor – 1.546.315,98;
  5. Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 399.741,5;
  6. Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) – 1.434.651,36;
  7. Partidul PRO România – 288.821,1.

Deputatul George Simion va dona 90% din salariul de parlamentar

George Simion, copreședintele AUR și deputat în parlamentul României, a anunțat că va dona 90% din salariul de parlamentar „către o cauză civică, către cazuri speciale, lună de lună”.

„Vreau să fac un anunţ, un anunţ pe care nu l-am făcut în campanie electorală pentru că ar fi fost interpretat greşit. Sunt parlamentar în Parlamentul României. N-am uitat cine sunt, n-am uitat ce avem de făcut şi de aceea vă anunţ, prin acest clip video, că voi dona 90% din salariul meu către o cauză civică, către cazuri speciale, lună de lună.

Timp de 4 ani voi face acest lucru public în fiecare lună. Mi-au spus că nu putem face multe lucruri aici din Parlament, că nu avem forţa necesară. Eu cred mult în puterea exemplului. Eu cred mult în voi şi în capacitatea noastră de a ne mobiliza şi tocmai de aceea acesta este un exemplu pe care vreau să îl dau”, a spus deputatul AUR George Simiom într-un mesaj video.

Vrea să susțină o cauză civică

George Simion a mai spus că va face apel la oameni pentru susţinerea cauzei civice respectiv pentru care îşi donează acest procent din salariul de parlamentar.

„Cârcotaşii vor începe cu fel de fel de chestiuni, cum încep ei de obicei. Cum şi din cei voi trăi, anul viitor voi mai scrie o carte, mai am şi celelalte cărţi, mai am exemplare din ele. Vreau să mă bazeze pe voi când ne implicăm într-un caz, în sensul în care voi face apel şi la voi să susţineţi cazul respectiv şi cauza respectivă. Aveţi încredere în voi. Am făcut multe împreună când eram pe stradă, când nu aveam decât puterea cuvântului nostru. Acum, prin decizia voastră suntem în Parlamentul României şi trebuie să schimbăm împreună România”, a mai spus George Simion.

Comentarii
  • 50 milioane de euro anual pentru sprijinul partidelor politice ca indemnizatie/ ajutor? pai poporul moare de foame, copiii nu au ce manca ce incalta pensionarul cumpara 1 kg de cartofi pe saptamana o paine si 2 mere noroc ca sunt ieftine acu ca sint inchise restaurantele si tu Romanie nu ai bani de salarii salar minim 1450 lei si se mareste cu 40 lei, alocatii nu, salarii nu, pensii nu , si tu Romanie tara mea care ma lasi sa mor de foame aloci 50 milioane euro anual la partidele politice , in ca vreo 100 milioane euro pe an la senatori deputati si inca 1000 milioane euro sau mai mult la guvernanti s i POPORUL MOARE DE FOAME???? BRAVO AUR BRAVO AUR BRAVO AUR, cam 250 milione de euro anual //////// si pentru noi 40 de lei indexare salar minim, alocatii nu, pensii nu salarii, nu, ?///////?????????????????????

  • Vaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Doamne cati bani, vai Doamne, vai Doamne vai Doamne cat banet in KURUL PARTIDELOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IOHANNIS NEAMTULE PE NOI NE LASI SA MURIM DE FOAME???????????????????/////////// 40 LEI INDEXARE LA SALARIUL MINIM DE 1450 lei!!!!!!!!!!!!iOHANNIS NOI MURIM DE FOAME SI PARTIDELE NE IAU MILIARDELE DIN CONTRIBUTIILE NOASTRE? CITU JOS IOHANNIS JOS GUVERNUL JOS CRIMINALILORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

  • A ceste cheltuieli cu partidele sint exagerate fata de veniturile romanilor . Romania nu este saraca , romanii sint foarte foarte saraci iata de ce ca puzderia de partide mananca pe an cat toate salariile, pensiile si alocatiile romanilor. bravo AUR ! Romania este singura tara din lume care are o puzderie de partide cele mai multe partide sunt in Romania . Si tu iohannis mai gandeste-te totusi si la romanii care nu mai pot trai cu 1400 lei pe luna, sa iasa toata lumea in strada oare se schimba ceva oare este o solutie ori guvernul trebuie sa inteleaga ca romanii nu mai rezista asa

Adauga un comentariu