Actualitate

AUR va vota moțiunea împotriva lui Vlad Voiculescu

Publicat: 10 feb. 2021

Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) a anunțat că va vota moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Moțiunea „Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!”, va fi depusă miercuri, 10 februarie, de către PSD, și va fi dezbătută săptămâna viitoare.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obținută la Viena, dar și un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deși diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidență! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloș. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securiști nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.)

Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu. Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureștenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-și ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foști colaboratori sau cunoscuți ai lui. În loc să aibă grijă de pacienții care se sting prin spitale, uciși de bacterii și de foc, domnul Voiculescu tot de apropiații lui are grijă mai întâi!“, spun reprezentanții AUR.

AUR: „Votăm pentru că avem datoria față de milioanele de români umiliți, prost tratați sau de-a dreptul ignorați prin spitale“

Reprezentanții AUR susțin că vor vota moțiunea simplă depusă împotriva minsitrului Vlad Voiculescu deoarece au o datorie față de milioanele de români umiliți, prost tratați sau de-a dreptul ignorați prin spitale.

„Domnule Voiculescu, că n-ai nicio treabă cu medicina știm. Ce nu știm este de ce ai nevoie de 15 consilieri? Cum rămâne cu debirocratizarea pe care o susțineai înainte să ajungi la ciolan? Sau ai uitat de ea de îndată ce te-ai văzut ministru? Faptul că ți-ai luat atâția consilieri, după ce ai deja vreo patru secretari de stat, denotă că nu ești în stare să faci prea multe de unul singur. Pleacă acum și lasă locul unui profesionist adevărat, care n-are nevoie de o armată de consilieri și când merge la toaletă.

Aleșii AUR vor vota moțiunea inițiată în Parlament pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Avem această datorie față de milioanele de români umiliți, prost tratați sau de-a dreptul ignorați prin spitale. Și avem această datorie față de cei care au murit la Matei Balș, arși de corupția, incompentența și nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaș mărunt, cu sau fără diplomă, este și ministrul Voiculescu!”, au precizat reprezentanții AUR.

Moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu

PSD va depune miercuri, 10 februarie, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Social-democraţii îl acuză pe ministrul Sănătăţii că a oferit populaţiei doar confuzie şi în loc să vină cu măsuri, el doar s-a plâns de greaua moştenire.

De asemenea, social-democraţii susţin că Vlad Voiculescu nu a luat nicio măsură într-o lună şi jumătate de când şi-a început mandatul.

Printre măsurile care trebuiau luate urgent se numără schimbarea strategiei de testare, reluarea studiilor de seroprevalenţă pentru a afla procentul populaţiei imunizate, gestionarea aglomeraţiei din secţiile ATI şi potejarea personalului medical epuizat, implicat direct în tratarea pacienților COVID-19.

 

Adauga un comentariu