National

AURA ION, clipe CUTREMURATOARE in avionul groazei. Ultimele cuvinte ale studentei

Publicat: 31 ian. 2014

Aura Ion, studenta decedata dupa accidentul aviatic din Muntii Apuseni, nu avea ce sa caute in avion, spune doctorul Ionel Sinescu, medic la Spitalul Militar Carol Davila. Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiter-student in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti si facea un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni. De-a lungul studiilor, tanara s-a implicat voluntar in numeroase activitati pe linie medicala, potrivit MApN.

AURA ION a mai fost constienta cinci ore, dupa momentul impactului, iar Catalin Pivniceru sustine ca tanara putea fi salvata, daca ranitii erau descoperiti mult mai repede. Pivniceru isi aminteste ca Radu Zamfir a incercat aproape o ora sa o resusciteze pe Aura Ion, dupa ce aceasta a intrat in stop cardio-respirator, iar tanara a murit cu numele doctorului pe buze, scrie romaniatv.net.

Citeste si: SFASIETOR. Ultimele imagini cu Aura Ion in viata – VIDEO

“Radu, nu pot respira! Radu, nu pot respira!” au fost ultimele cuvinte rostite de Aura Ion, conform medicului Catalin Pivniceru. De altfel, acesta din urma sustine ca, daca salvatorii mai intarziau doua ore, ceilalti pasageri ai avionului prabusit in Muntii Apuseni ar fi avut aceeasi soarta a regretatilor Adrian Iovan si Aura Ion.

„Dupa accident am reusit sa o scoatem pe Aura din avion. Era inerta, nu isi putea misca mainile si picioarele si spunea ca nu poate respira. Nu pot sa spun daca putea sa supravietuiasca sau nu pentru ca ea era paralizata de la gat in jos. Aura a fost constienta aproape cinci ore. Dupa aceea a intrat in stop cardio-respirator. Daca echipele ajungeau avea o sansa sa treaca peste acel moment dificil pentru ca doctorul Zamfir a resuscitat-o 40 de minute. Nu va dati seama ca in fiecare seara aici la terapie intensiva cand inchid ochii ii vad chipul”, a declarat si doctorul Sorin Ianceu, supravietuitor al accidentului.

Citeste si: O alta coincidenta stranie: Langa cine e inmormantata Aura Ion, studenta moarta in accidentul aviaticloading...

Adauga un comentariu