Mozaic muzical

Aurel Pădureanu vrea cavou pentru Cornelia Catanga. „A ajuns să fie băgată în groapă forțat!”

Publicat: 16 nov. 2021
Aurel Padureanu si Cornelia Catanga
Aurel Padureanu vrea sa ii implineasca ultima dorinta a sotiei sale si anume de a avea un cavou

Cornelia Catanga s-a stins din viață la finalul lunii martie, iar acum Aurel Padureanu vrea un cavou pentru aceasta. Din cauza faptului că artista a murit în urma infectării cu noul coronavirus, înmormântarea a fost una restrânsă. Acum, la aproximativ opt luni de la tragedie, soțul artistei vrea să îi îndeplinească ultima dorință care a fost lăsată cu limbă de moarte.

În cazul în care acesta nu o să primească aprobarea pentru a construi un cavou pentru interpretă, Aurel Pădureanu vrea să părăsească țara.

Solista își duce somnul de veci în cimitirul Ghencea

Vestea morții Corneliei Catanga a înmărmurit lumea muzicală. Din cauza faptului că era o perioadă de restricții, artista a fost înmormântată pe repede înainte. Astfel, nu toate persoanele care și-au dorit să fie prezente la funeralii au putut să participe. Aurel Pădureanu încă este deranjat de faptul că marea artista nu a putut avea parte de o înmormântare pe cum merită.

”Trebuie să aibă o slujbă. O să stau aici până diseară, să vină lumea. Să vină presa, televiziunea și nu o îngrop până nu vin toți care au cunoscut-o. Nu plec de aici din cimitir! Doar nu o veni poliția să mă împuște. Nu mai pot, vă rog să mă credeți, deja sunt terminat”, spunea Aurel Pădureanu.

Aurel Pădureanu vrea cavou pentru Cornelia Catanga

Aurel Pădureanu vrea acum să îi îndeplinească ultima dorință a cântăreței, și anume să îi facă un cavou.

”Încă nu am încercat pentru că nu a trecut niciun an de când a murit. Vreau ca atunci când împlinește un an să încerc, dacă e posibil, pentru că a murit cum a murit, să-i îndeplinesc dorința.

Pentru că dorința ei a fost să n-o bag în pământ. Să fie cimentat mormântul, să fie un cavou. Asta e dorința mea supremă și a ei, că a lăsat-o cu gură de moarte”, a declarat Aurel Pădureanu, pentru cancan.ro.

Avea să arunce cu blesteme în cei care l-ar opri să-și ducă planul până la capăt. Mai mult, a anunțat că pleacă din țară, alături de fiul lui.

”După ce că a fost înmormântată de sistem cum a fost, a fost băgată în pământ forțat… Nu am dreptul să fac un cavou? Dacă nu mi se aprobă asta, deși nu știu acum cum se procedează, o să plec din țară și eu, și copilul meu și îi blestem pe toți care au băgat-o în pământ să pățească și ei ce am pățit eu cu nevasta mea.

Vreau doar un cavou, acolo, să cimenteze pe lângă ea, nu vreau s-o scot. A fost dorința ei. Să nu fie băgată în groapă, că spunea că «mie mi-e frică și de o gânganie».

Și uite că a ajuns să fie băgată în groapă forțat, pentru că dacă eram lăsat atunci în perioada aia două zile ca să stau liniștit, să n-o îngrop de urgență, poate reușeam să-i fac cavoul. Dar am fost forțat de oameni, de sistem, s-o îngrop imediat.

Ea nu a murit de Covid, a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Au băgat-o ei la Covid că așa au vrut! Ea a murit de stop cardio-respirator, nu a avut nimic cu Covidul. Ăștia au făcut nenorociri mari. Toți care au fost în perioada aia și i-a coordonat, cum să spun eu, pandemia, au făcut nenorociri”, a spus Pădureanu.

Aurel Pădureanu: ”Unii au fost îngropați cu onoruri militare, Cornelia…”

Soțul Corneliei Catanga a înșirat, apoi, câteva exemple de artiști care s-au prăpădit, dar ”regia” a fost alta.

”Au murit și alții la fel, dar Cornelia era o artistă care merita, care a adus liniște sufletească, a îmblânzit sufletul prin felul ei de a cânta.

A fost o artistă de primă mărime în constelația muzicii lăutărești. Ați văzut ce s-a făcut acum cu moartea lui Petrică Mâțu Stoian? Credeți că e o diferență mare între artiști, între Catanga și Mâțu Stoian? Nelu Ploieșteanu, la fel, Gabi Luncă, la fel… Unii au fost înmormântați cu onoruri militare, iar Catanga… A murit cum a murit. Explicația?

Eu nu cer altceva nimic de la cei care trebuie să-mi dea aprobare decât să-i fac un cavou pe lângă coșciugul ei, să cimentez acolo. Atât! Să am și eu satisfacția că am făcut ce ea a lăsat cu gură de moarte. Și aș mai vrea să fac ceva pentru Cornelia.

Un festival Cornelia Catanga, pentru că a fost una dintre cele mai mari cântărețe de muzică lăutărească din România. Și merită, iar atâta lume cât trebuia să vină la înmormântare să vină la spectacolele dedicate ei”, a încheiat Aurel Pădureanu.

Adauga un comentariu