Economic Local

Aurica Ichim a ramas singura in cursa pentru postul de director al Muzeului Municipal

Publicat: 25 iul. 2018
1

In cursul zilei de ieri, Primaria Iasi a selectat dosarele de concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului Municipal. Astfel, in cursa a ramas doar Aurica Ichim, sef Birou Conservare la Muzeul Unirii. Din concurs a iesit Maricica Ifrim care, in trecut, a fost director la Arhivele Statului, filiala Iasi.

"Maricica Ifrim nu a prezentat dovada specializarilor in conservarea bunurilor de patrimoniu cultural national mobil si nici studiile de investigatii, cercetare si evidenta a monumentelor istorice", spune Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei.

Aurica Ichim a precizat ce va face in cazul in care va castiga concursul. "Vreau sa particip la acest concurs si sa mai dau Iasului un muzeu. Daca voi fi in stare, voi face un muzeu al Iasului care sa fie de talie europeana", a declarat Aurica Ichim.

Concursul a fost anuntat imediat dupa aprobarea Regulamentului de Organizare si Functionare (ROF) a muzeului. Noul director va avea un salariu de minimum 4.000 lei pe luna.

"Proiectul de management va fi elaborat de candidati pentru o durata a mandatului de 5 ani, corespunzatoare perioadei 2018 – 2023. Gradul de realizare a obiectivelor acestui proiect va fi evaluat periodic de ordonatorul principal de credite, în conformitate cu prevederile legale în vigoare", se arata in anuntul municipalitatii.

Citeste si: Expozitie inedita la Muzeul Municipal. Imagini spectaculoase in premiera – FOTO

Pe data de 2 august este anuntata prezentarea proiectelor, in cadrul unui interviu. Una dintre cele mai importante conditii impuse de primarie face referire la studiile candidatilor. Acestia trebuie sa aiba titlul stiintific de doctor in istorie si, mai mult, sa demonstreze ca au ocupat o functie de conducere cel putin cinci ani. Muzeul Municipal a fost reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Valoarea totala a investitiei a fost de aproape 4 milioane de euro.

Adauga un comentariu