News Flash:

Austeritate cu telefoane mobile

14 Noiembrie 2000
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
•Numai in zece minute, consilierii au aprobat lista de achizitionare a mijloacelor fixe pentru Directia de Apa •Printre produsele absolut necesare se regasesc automobile si telefoane celulare •Nici un consilier nu a observat costurile exorbitante ale solicitarilor celor de la DAC

In ultima sedinta a Consiliului Local Pascani, edilii municipiului au votat pe langa altele si un proiect de hotarare privind aprobarea listei de achizitionare a mijloacelor fixe si obiectelor de inventar pentru
Directia de Apa-Canal (DAC). Desi subiect de o importanta destul de mare, dat fiind faptul ca achizitiile pe care regia pascaneana intentioneaza sa le faca sunt suportate tot de populatie, care plateste acum aproape 6.000 lei/mc de apa potabila, avand nu de putine ori si surpriza ca aceasta sa nu prea curga la robinete, consilierii pascaneni s-au multumit doar in a asculta textul hotararii, fara a consulta si respectiva lista. Ca urmare, in aproape zece minute hotararea fusese deja votata. Printre numeroasele obiecte pe care regia pascaneana subordonata Consiliului Local, obiecte ce totalizeaza frumoasa suma de 2.524.000.000 de lei, se strecoara si cateva obiecte de lux ce denota adevarata "austeritate" in care se "zbate" regia pascaneana.

Automobile noi pentru capii Directiei

Lista aprobata de consilierii pascaneni ce cuprinde nu mai putin de 34 de mijloace si obiecte ce trebuie achizitionate de conducerea DAC pana la sfarsitul acestui an, cu o valoare totala de peste doua miliarde si jumatate de lei, este in mare parte motivata de uzura morala si fizica ridicata a unora dintre instalatiile regiei, care trebuie reinnoite pentru a putea asigura o buna desfasurare a activitatii DAC. Insa, printre necesitatile de prim rang ale prestatorului de servicii pascanean se strecoara pe respectiva lista si cateva obiecte si mijloace a caror achizitionare nu s-ar fi impus. Dorind parca sa-si egaleze colegii de la RAGCL, conducerea Directiei de Apa-Canal isi propune marirea parcului auto cu inca doua masini de transport persoane. In acest an, cei de la DAC se vor mai imbogati cu inca un autoturism de transport persoane pentru care au fost alocati nu mai putin de 128 de milioane de lei, precum si un alt mijloc auto, un Aro 244, estimat la circa 250 de milioane lei, masini ce se vor adauga la un Cielo si la mai multe Dacii deja existe si folosite de sefii regiei. O alta surpriza pregatita populatiei care in prezent plateste nu mai putin de 6.000 lei/mc apa potabila, iar costul acesteia are mari sanse sa creasca in continuare, o constituie achizitionarea de catre regia pascaneana a unui stand de verificare si etalonare a apometrelor, pentru care cei de la DAC aloca nu mai putin de 200 de milioane de lei in trimestrul II. Insa, in cadrul Directiei de Apa-Canal exista deja un astfel de stand realizat de unul din comerciantii de apometre pascaneni, astfel incat suma alocata pentru aceasta investitie ridica unele semne de intrebare. Cele mai mari curiozitati le ridica, insa, aparatura electronica cu care regia pascaneana intentioneaza sa se doteze in acest an. Pentru numai cinci calculatoare dotate cu imprimanta, trebuie "cotizat" din buget cu suma de 150 de milioane de lei, respectiv cate 30 de milioane de lei pentru fiecare computer achizitionat.

Comunicare intensa

Surpriza cea mai mare o constituie achizitia a cinci telefoane mobile la un pret cu totul exorbitant. Pentru telefoanele mobile ce urmeaza a fi achizitionate, DAC aloca nu mai putin de 50 de milioane de lei, cate 10 milioane de lei pentru fiecare telefon mobil in parte, ca si cum un telefon mobil la un pret mai mic nu ar fi satisfacut in aceeasi masura dorinta de comunicare a capilor regiei pascanene. Se naste de aici o intrebare: era oare necesara alocarea unei astfel de sume pentru numai cinci telefoane mobile de lux, in timp ce saracii Pascaniului, care nu au bani sa-si cumpere macar o paine pe zi, sunt dati in judecata pentru a plati sutele de metri cubi de apa potabila consumate doar in viziunea celor de la regie? Cu aceeasi suma de bani se achizitionau mai bine apometre montate la familiile cele mai defavorizate din Pascani pentru a putea indica corect cantitatea de apa consumata. Dar vina pentru aceste achizitii nu o poarta doar conducerea regiei, ci si cei care le-au aprobat (Consiliul Local) si care, desi sunt in totalitate de stanga, au uitat de masurile de protectie sociala pe care le invoca sus si tare in actuala campanie electorala.
Mihai HOGAS
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014200 (s)