Coronavirus

Australia a înregistrat 11.000 de cazuri de COVID-19. Numărul real ar putea fi mai mare

Publicat: 16 sept. 2020
femeie care își pune mască de protecție cu steagul Australiei
Australia a înregistrat 11.000 de cazuri de COVID-19. Numărul real ar putea fi mai mare

Australia a înregistrat 11.000 de cazuri de COVID-19 înainte de al doilea val de pandemie. Numărul real ar putea fi mai mare potrivit unui nou test de sânge care relevă că numărul real ar putea fi aproape de 70.000, conform unui nou studiu făcut public miercuri, informează DPA.

Cercetătorii de la Universitatea Naţională Australiană (ANU) au dezvoltat un test de sânge ‘extrem de precis’ care detectează expunerea anterioară a oamenilor la noul coronavirus.

„Am analizat 3.000 de mostre de sânge oferite de persoane sănătoase de pe întreg teritoriul Australiei pentru a depista anticorpi la noul coronavirus SARS-CoV-2”, arată profesorul asociat Ian Cockburn, care a condus cercetarea împreună cu profesoara Elizabeth Gardiner.

Australia a înregistrat 11.000 de cazuri de COVID-19: Mai mulți infectați decât sunt înregistrați

Testele au fost realizate între 2 iunie şi 17 iulie, înainte de marele focar din statul Victoria şi înainte ca testarea să întărească reacţia la al doilea val.

„Cea mai bună estimare a noastră este că circa 0,28% dintre australieni – unul din 350 – au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 până la acel moment. Asta sugerează că în loc de 11.000 de cazuri de care ştim prin testarea nazală, au fost expuse în total aproximativ 70.000 de persoane”, a spus Ian Cockburn.

Infectate anterior după ce fuseseră considerate „fals pozitive“

Cercetătorii au descoperit că opt din 3.000 de persoane sănătoase au fost cel mai probabil infectate anterior după ce fuseseră considerate ‘fals pozitive’, ceea ce înseamnă că „este posibil ca circa 30.000 de persoane să fi avut virusul până la acel moment”.

Studiul mai trebuie să fie supus evaluării altor specialişti, dar dacă rezultatele sale vor fi confirmate şi publicate, testul ar putea ajuta la o mai bună înţelegere a răspândirii bolii şi la a stabili dacă există dovezi privind ‘imunitatea de turmă’.

Australia a înregistrat până acum un total de 26.738 de cazuri de COVID-19 şi 816 decese, la o populaţie de circa 25 de milioane de persoane. Victoria, statul aflat în centrul celui de-al doilea val din ţară, a înregistrat 19.911 din aceste cazuri şi 729 de decese.

Creștere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2

Altfel, OMS a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de contaminări zilnice cu SARS-CoV-2 de până acum, cu 307.930 de cazuri în ultimele 24 de ore, relatează BBC.

Agenţia a transmis că numărul deceselor a crescut cu mai mult de 5.500, astfel că totalul este de 917.417. Cele mai mari creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări au fost raportate în India, SUA şi Brazilia.

Potrivit OMS, India a înregistrat 94.372 noi cazuri duminică, urmată de SUA cu 45.523 şi de Brazilia, cu 43.718. Peste 1.000 de decese au fost înregistrate în SUA şi în India în ultimele 24 de ore, în timp ce Brazilia a spus că 874 de oameni au murit din cauza Covid-1i în ultima zi.

La nivel global, în prezent sunt confirmate peste 28,8 milioane de cazuri, iar jumătate dintre acestea au fost înregistrate în Americi. Statele Unite, India şi Brazilia sunt ocupantele primelor trei locuri privind numărul de cazuri înregistrate în total.

În Europa sunt, de asemenea, înregistrate creşteri ale numărului de noi cazuri, iar în multe ţări au fost impuse noi restricţii şi a fost făcut apel la populaţii să păstreze distanţa fizică şi să poarte mască. Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt cele mai afectată ţări.

Adauga un comentariu