Calatorii

Austria introduce noi reguli de intrare pe teritoriul său. Carantină obligatorie 10 zile pentru toţi cei care ajung în această țară din Europa

Publicat: 09 feb. 2021
calatori in aeroport
Austria va introduce noi reguli de intrare pe teritoriul ţării începând cu 10 februarie

Pentru că pandemia de coronavirus incă face ravagii la nivel mondial, unele ţări continua să introducă măsuri dure în privinţa călătoriilor. Este şi cazul Austriei, care va introduce noi reguli de intrare pe teritoriul ţării începând cu 10 februarie. Astfel, oricine va dori să intre în Austria va fi nevoit mai întâi să se înregistreze online iar după intrarea în ţară să intre în carantină timp de zece zile.

Anunţul a fost făcut de către seful-adjunct al celulei operative a Ungariei pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Austria introduce noi reguli de intrare pe teritoriul său

În timp ce unele ţări relaxează măsurile de restricţie, altele aplica noi reguli. În aceeaşi situaţie se afla şi această țară din Europa care a decis să impună noi măsuri. Astfel, Austria va impune noi reguli de intrare pe teritoriul ţării începând cu data 10 februarie, a anunţat luni seful-adjunct al celulei operative a Ungariei pentru gestionarea epidemiei de coronavirus.

Potrivit noilor reguli impuse, oricine va dori să intre în Austria va fi nevoit mai întâi să se înregistreze online iar după intrarea în ţara să se autoizoleze timp de zece zile. Cei care vor călătorii în această ţară pot scurta perioadă de carantină până la cinci zile dacă vor face un test gratuit PCR sau antigen pentru Coronavirus, a anunţat locotenent-colonelul Robert Kiss în timpul unei conferinţe de presă online.

Totodată, cei care vor fi exceptaţi de la noile reguli vor fi lucrătorii transfrontalieri, cei sezonieri şi cei forestieri, călătorii de pe cursele internaţionale şi cargo de tranzit, dar şi persoanele care se vor deplasa în Austria pentru tratament medical.

În acelaşi timp, transportatorii de marfă trebuie să aştepte în jur de două ore la punctele de trecere a frontierei Roszke şi Tompa, de la graniţa cu Serbia, a mai precizat Kiss.

În ceea ce priveşte Ungaria, Robert Kiss a informat că poliţia a declanşat proceduri împotriva a 35.554 de persoane care au încălcat interdicţia de circulaţie în timpul nopţii, introdusă în noiembrie.

De asemenea, MAE a anunţat că, începând de pe data de 10 februarie 2021, toate persoanele care călătoresc în Austria trebuie să prezinte la intrarea în ţară, un rezultat negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Cei care nu prezintă rezultatul unui test vor trebui să efectueze unul în cel mult 24 de ore de la intrare.

Austria a fost în lockdown până luni, 8 februarie

Amintim că la începutul lunii ianuarie, cancelarul Sebastian Kurz anunţa că Austria va intra în lockdown până pe 8 februarie. Atunci, tara raportase aproape 390.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 7.000 de decese legate de COVID-19 de la începutul pandemiei în urmă cu un an.

Austriecii au ieşit în stradă atunci pentru a protesta împotriva restricţiilor din viaţa publică. Manifestanţii, mulţi fără măşti, au scandat şi au afişat mesaje de genul: „Kurz trebuie să plece”.

Adauga un comentariu