Sporturi

Austriacul Gregor Schlierenzauer a castigat Turneul celor 4 Trambuline

Publicat: 06 ian. 2012

Austriacul Gregor Schlierenzauer a caştigat pentru prima oară Turneul celor 4 trambuline, contand pentru Cupa Mondială la sărituri cu schiurile, reuşind un suficient loc 3 vineri, la Bischofshoven (Austria), în cea de-a 4-a, şi ultima, probă a competiţiei.

Cu o zi înainte de a 22-a aniversare şi în faţa a 26.000 spectatori, tanărul austriac şi-a atins strălucit obiectivul fixat înaintea debutului celei de-a 60-a ediţii, caştigand primele două concursuri, din Germania, de la Oberstdorf şi Garmisch-Partenkirchen, care i-au adus un avans considerabil, ce s-a dovedit suficient pentru un succes final în cea mai prestigioasă întrecere a săritorilor.

Vineri, la Bischofshofen, s-a efectuat o singură săritură, din cauza condiţiilor atmosferice din ultimele 2 zile, impunandu-se austriacul Thomas Morgenstern – 138,7 puncte (135 m), urmat de Anders Bardal (Norvegia) – 136,5 puncte (135 m) şi Schlierenzauer – 128,4 puncte (131 m).

In clasamentul final, Schlierenzauer, care a totalizat 933,8 puncte, a fost urmat de Morgenstern – 908 puncte, podiumul fiind ocupat de un alt austriac, Andreas Kofler – 896,9 puncte, care continuă să conducă în clasamentul general al Cupei Mondiale.loading...

Adauga un comentariu