Eveniment-Social

Autobuzele fara aer conditionat apar de luni pe strada – FOTO

Publicat: 06 sept. 2012

Prima serie de autobuze second-hand din mileniul trecut, achizitionate de municipalitate, ar urma sa iasa la strada de saptamana viitoare. Oficialii municipalitatii au decis sa nu mai astepte venirea celui de-al doilea lot de mijloace de transport in comun, furnizate de SC Transaccept Barlad. Primele zece autobuze DAF, aduse fara aer conditionat in habitaclul pasagerilor, ar urma sa fie bagate in circulatie incepand de luni, chiar daca initial se anuntase ca este nevoie de o hotarare de plen pentru predarea acestora catre RATP. „Nu inteleg de ce stau in garaj de doua saptamani, daca s-au facut verificarile. Voi cere sa se faca proces verbal de predare si gata. Urmatoarele zece autobuze vor ajunge in cateva zile, fiind deja pe drum”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.
Traseele pentru cele 10 autobuze nu au fost inca stabilite. Primarul a sustinut ca transportul in comun va fi mai lejer pentru ieseni in viitorul apropiat. In ciuda intarzierilor de pe santierul din Fundatie, liniile provizorii de tramvai vor fi montate pana pe 17 septembrie. „S-au aprobat detaliile tehnice pentru liniile provizorii. In plus, pe un tronson de 140 de metri, linia de tramvai nu va fi reabilitata (n.r. intre Gavril Muzicescu si bulevardul Carol I), pentru ca se amana aceasta operatiune pentru momentul ulterior finalizarii pasajului. Nu putem face o cocoasa peste el. Trebuie sa asteptam finalizarea lui. Vor fi montate linii provizorii, adica eclise de 18 metri, care pot fi mutate pentru derularea lucrarilor, daca este necesar”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Comentarii
  • Domnilor de la BZI criticaţi degeaba aceste second-handuri. Pentru mulţi din locatarii Iaşului aceste autobuze sunt prea bune şi ştiţi de ce ? Veţi vedea în următoarele zile după introducerea lor în traseie. Urmăriţi şi veţi vedea cum grupuri de ţigani din Păcureţ, Panta de la Manolescu şi cei din Piaţa Tătăraşi urcă în autobuzele R.A.T.P. Iaşi, circulă fără bilete şi distrug scaunele prin tăiere cu cuţitul, prin măzgălire cu diferite obiecte de scris sau diferiţi coloranţi . Salariaţii R.A.T.P.-ului nu pot lua niciu un fel de măsuri, dar foarte curios, nici poliţia nu ia măsuri cu aceşti rapeni. Şi dumneavoastră mai vreţi autobuze noi, şi pe de-asupra şi cu aer condiţionat. Şi eu aşi vrea să merg într-un autobuz nou şi cu aer condiţionat dar s-ar părea că încă nu este locul şi momentul prielnic. Îmi pare rău, dar asta este realitatea. Sperăm în timpuri mai bune şi poate vor crăpa aceşti nenorociţi care nu distrug numai autobuzele, uitaţi-vă cum arată şi spaţiile din staţiile de autobuz cu acele locuri de aşteptare, precum şi alte obiective din municipiul Iaşi. Încetul cu încetul se pun camere în toate autobuzele şi în tot municipiul Iaşi, abia acuma aşteptăm să fie pedepsiţi cei care distrug orice bun care deserveşte obştea. De-o cam dată, asta e, noi să ne auzim cu bine şi să aveţi o zi bună !

  • So autobuzele ce le avem! =)) Din podu ros pana in podu de piatra 2* min am facutt! :”> din cauza autobuzului .. in loc sa intre intr.a * intra in mansalier ! =)) Asa da autobuze:x Suntem tarii! :-jj Nu meritam sa fim in UE!.

Adauga un comentariu