Eveniment-Social

Autobuzele fara aer conditionat nu prind inceputul anului scolar – FOTO

Publicat: 04 sept. 2012

@ Afacerea autobuzelor fara aer conditionat, prezentate de municipalitate drept autocare de transport public, da din nou fiori autoritatilor @ Sansele ca cele 20 de autobuze sa fie puse in circulatie inainte de inceperea anului scolar sunt minime

Livrarea autobuzelor din „mileniul” trecut, pentru care municipalitatea a alocat 1,6 milioane de lei, nu a fost finalizata. Doar prima serie de 10 autobuze olandeze DAF, din totalul de 20, a fost adusa pentru verificari in parcarea RATP de  catre firma Transaccept din Barlad, administrata de Constantin Iacob. Afacerea de circa 1,6 milioane de lei este una adjudecata de un partener de afaceri al lui Vasile Puscasu, patronul Unistil, societatea privata de transport in comun care opereaza pe mai multe trasee din oras. Chiar daca cei de la primarie sustineau ca autobuzele vor fi in garajul RATP pana la inceputul anului scolar, acest lucru pare a fi o fantezie. Nici amanarea inceperii anului scolar pana pe data de 17 septembrie nu-i ajuta prea mult pe alesii locali. Potrivit reprezentantilor acestora, ultimele 10 autobuze nu au fost nici macar achizitionate. „Firma ne-a transmis ca s-a plecat deja la dealerul auto din afara tarii de unde ar trebui aduse autobuzele, acestea urmand sa ajunga in tara pana pe 8 septembrie”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Primaria se da singura de gol

Cele 20 de autobuze ar urma sa fie puse in circulatie dupa indeplinirea mai multor proceduri birocratice, dar si dupa o serie de verificari si inregistrari ale masinilor. Astfel, nu se poate face receptia decat pe intregul lot, dupa verificarile tehnice si primirea unui aviz favorabil din partea Registrului Auto Roman, cand autobuzele ar trebui sa fie inmatriculate de primarie cu bani de la bugetul local. Ba mai mult, pentru a putea intra pe trasee, autobuzele trebuie date in folosinta catre RATP printr-o hotarare de plen, municipalitatea neavand licentiere de operator de transport public de persoane. Municipalitatea nu a infirmat faptul ca autobuzele vor ajunge cu intarziere la Iasi. „Pana pe 17 septembrie vom face tot posibilul ca aceste autobuze sa ajunga la strada”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Comentarii
  • sint multi foarte multi roiesc si nici ei nu stiu de ce in acele birouri.am fost sa ma angajez,aiurea,au oamenii lor.comisia de care am avut parte era grava tare.impresii.o cucoana mica de * metru si ceva imprastia teoria chibritului,iar un alt posibil idiot cu capul ceva mare si nu i puteai ajunge la nas,decit acei care au mai lucrat acolo.restul respins.asta a fost calificativul meu.respins la oral(interviu)comisie de *****.domnule director asa nu o sa puteti avea decit specimenele alea cindva date afara si acum revenite cu spaga veniti de prin tari straineatunci erau hoti acum sau absolvit pentru ca au euro si stiu cui trebuie dati.

Adauga un comentariu