Magazin

Autobuzele supraetajate vor circula din nou din luna mai

Publicat: 30 mart. 2012
1

Autobuzele supraetajate care circula in Bucuresti pe traseul turistic Bucharest City Tour vor inlocui, incepand din luna mai, autobuzele de linie care au circulat pe traseul turistic Piata Presei Libere – Palatul Parlamentului in timpul iernii, dupa finalizarea licitatiei pentru inchirierea acestora, a anuntat, vineri, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, potrivit Mediafax.

Reprezentantii regiei au precizat ca in prezent documentatia de atribuire a contractului de inchiriere a autobuzelor supraetajate se afla pentru finalizare la ANRMAP, dupa avizare urmand a fi derulata procedura de achizitie. Valoarea estimata a contractului este similara celei de anul trecut, au spus reprezentantii regiei, precizand ca aceasta va fi facuta publica dupa primirea documentatiei de la ANRMAP.

Autobuzele supraetajate inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta au inceput sa circule pe 28 iulie 2011 pe traseul turistic cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB si de Ministerul Turismului.

Primul traseu turistic din Capitala parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de inchiriere ale autobuzelor ridicandu-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni. Proiectul Bucharest City Tour, initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a continuat si in perioada sezonului rece. Regia preciza ca pe linia turistica Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura conditii optime de calatorie pentru turisti in perioada de iarna.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Autobuzele circula intre orele 10:00 si 22:00, la intervale de 15 minute, pretul unui card de transport fiind de 25 lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varsta intre 7 si 14 ani. Autobuzele sunt dotate cu ghid audio in limbile romana si engleza.

Adauga un comentariu