Magazin

Autodesk a inventat programul care camufleaza toate zgomotele de la birou

Publicat: 26 mai 2012
1

Angajatii care lucreaza in astfel de birouri comune sunt mai stresati decat ceilalti din cauza faptului ca nu se pot concentra pe sarcinile pe care le au de facut, iar productivitatea muncii este redusa din cauza zumzaitului general.

De obicei, angajatii se protejeaza de galagia celorlalti ascultand muzica la casti. Unele firme au inceput insa sa implementeze un sistem mult mai eficient, prin care se reuseste „camuflarea sunetelor”, potrivit unui articol din NYTimes.com.

Este vorba de un soft care emite un zgomot de fond asemanator unui sistem de ventilatie, dar care este special reglat pe aceeasi frecventa cu vocea umana. In acest fel, toate susotelile din birou dispar ca si cum nimeni nu ar vorbi.

O companie americana, Autodesk, a folosit acest sistem vreme de 3 luni fara sa le spuna angajatilor. Intr-o zi, insa, managerii au oprit aparatul si au vrut sa vada care este reactia oamenilor.

„Angajatii pareau dezorientati. Nu stiau exact ce s-a intamplat, simteau ca e ceva diferit dar nu stiau ce anume. Au aparut in cateva zile foarte multe plangeri legate de zgomotele facute de colegi”, spune unul dintre sefii companiei.

Dupa ce aparatul care realiza camuflajul sunetelor a fost oprit, oamenii erau deranjati inclusiv de sunete de la 20-30 de metri departare, din celalalt capat al biroului.

Adauga un comentariu