Titlurile zilei

Autopsie făcută noaptea, în cazul femeii găsite moartă în baie pe strada Mușatini din cartierul Alexandru cel Bun. Ce au găsit legiștii pe trupul ei (EXCLUSIV)

Publicat: 09 mai 2022
Anchetatorii prezenți la blocul de pe strada Mușatini acolo unde a fost făcută descoperirea macabră
O femeie a fost găsită moartă în apartamentul să după ce a colo a izbucnit un incendiu

O femeie a fost găsită moartă în apartamentul său, după izbucnirea unui incendiu. Cazul a fost preluat de către procurori, pentru că există suspiciuni de crimă. Însuși concubinul femeii este suspect, iar oamenii legii au decis ca acesta să fie internat la „Socola” pentru a fi expertizat

O femeie și-a găsit sfârșitul în apartamentul său de pe strada Mușatini, din cartierul Alexandru cel Bun. Sâmbătă după-amiază, Elena I. a fost găsită decedată după ce locuința sa a fost cuprinsă de flăcări. Vecinii femeii au sunat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. Mai multe echipaje de prim ajutor au ajuns la fața locului, dar din păcate pentru femeie nu s-a mai putut face nimic. Polițiștii ajunși la fața locului au făcut câteva verificări, iar mai apoi cazul a fost preluat de către procurori, pentru că existau suspiciuni de omor. Concubinul femeii este cel bănuit că i-ar fi făcut rău. Vecinii concubinilor au precizat că, de-a lungul timpului, din apartamentul lor s-au auzit certuri.

„A murit intoxicată sau ceva, de la incendiu oricum, din ce am înțeles. El era cu băutura în cap tot timpul. Se certau, se băteau, acum nu știu dacă i-a făcut el ceva sau dacă a murit din cauza focului. Oricum aveau așa o relație ca pisica și câinele. Locuiau doar ei aici, mai veneau uneori diferiți indivizi, dar nu stăteau”, a spus o vecină de-a concubinilor.

Necropsia femeii a fost făcută la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași chiar sâmbătă seara

Având în vedere că între concubini exista o stare de conflict, procurorii ieșeni au decis să extindă cercetările. Necropsia femeii a fost făcută la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași chiar sâmbătă seara. Anchetatorii au vrut să afle dacă a avut parte de o moarte violentă sau dacă a murit din cauza incendiului izbucnit în apartament. Surse din cadrul anchetei au precizat că pe trupul ei nu au fost găsite alte semne decât cele rămase în urma incendiului.

Totuși, asta nu înseamnă că nu există șanse ca femeia să fi fost omorâtă de concubin. Bărbatul a fost luat de polițiști și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, acolo unde va rămâne internat pentru a fi expertizat. În tot acest timp, anchetatorii trebuie să stabilească ce a făcut concubinul femeii în ziua în care aceasta s-a stins. Odată ce anchetatorii vor afla dacă partenerul femeii este în deplinătatea facultăților mintale și vor reface traseul acestuia din ziua de sâmbătă, vor putea pune cap la cap totul și vor putea spune dacă este vorba despre o crimă sau nu.

Crimă după crimă la Iași?

În urmă cu ceva timp, un bărbat a murit după ce a fost lovit de zeci de ori cu un par. După ce și-a dat ultima suflare, a fost aruncat într-o poiană. Așa a crezut criminalul că va scăpa de tragerea la răspundere. Planurile sale nu au mers așa cum ar fi trebuit, iar zilele trecute a ajuns după gratii. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit că și-a omorât cel mai bun prieten. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis recent propunerea anchetatorilor în ceea ce îl privește pe Ioan Zaharia, sub acuzația de omor. Oamenii legii susțin că, recent, un conflict a izbucnit între victimă și agresor, iar acesta din urmă a pus mâna pe un par și a început să lovească fără milă. După conflict, suspectul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost arestat.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ioan Zaharia. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat magistrații.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Ioan Zaharia, arestat preventiv pentru omor

Demn de remarcat este faptul că decizia nu este definitivă. Aceasta a fost contestată de ieșeanul Ioan Zaharia (50 de ani). În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar. Anchetatorii spun că ieșeanul a intrat recent în vizorul lor.

„În noaptea de 23 spre 24 aprilie 2022, inculpatul și victima, care se cunoșteau din copilărie, au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, inculpatul, în prezența fratelui său, a intrat în conflict cu victima, pe care a început să o agreseze cu un par. I-a aplicat 40-50 de lovituri pe toate zonele corpului. Victima a fost lovită când era în picioare, dar și când se afla la pământ. Leziunile cauzate au dus la decesul victimei”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Adauga un comentariu