Curiozitati

Autoritatile din Grecia au stabilit cauza incendiilor de vegetatie

Publicat: 29 iul. 2018
9

Departamentul de incendii din cadrul Serviciului de pompieri (DAEE) a anuntat sambata ca, principala cauza a incendiilor de vegetatie, in urma carora cel putin 85 de persoane au murit, este neglijenta, relateaza site-ul ekathimerini.com.

Nikos Toska, adjunct al ministrului Apararii de la Atena, a declarat vineri ca exista indicii si semne ca incendiile devastatoare de vegetatie din Grecia au fost declansate intentionat.

In pofida afirmatiilor, DAEE a informat ca, investigatia demarata in Daou Pendeli, locul din care s-au raspandit incendiile, arata ca, cel mai probabil vina apartine unui localnic.

Potrivit unei surse, identitatea vinovatului este cunoscuta de autoritati. Acesta ar fi pornit un foc pentru a arde lemn si crengi.

Aceeasi sursa sustine ca suspectul ar fi incercat sa acopere focul cu pietre si sa il stinga cu apa.

Cu toate acestea, investigatia a aratat ca alte doua incendii separate, care au izbucnit luni noaptea pe un drum rural din apropierea orasului Nea Makri, ar fi fost declansate intentionat. Martorii sustin ca au observat un indivit care ar fi declansat cele doua incendii.

Adauga un comentariu