Coronavirus

Autoritățile din Rusia doresc să vaccineze în primul trimestru douăzeci de milioane de cetățeni

Publicat: 23 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoritățile din Rusia doresc să vaccineze în primul trimestru douăzeci de milioane de cetățeni
Imagine sugestivă vaccin

Rusia intenţionează să vaccineze anti-COVID-19 circa 20 de persoane în primul trimestru din acest an, a informat sâmbătă vicepremierul rus Tatiana Golikova, transmite EFE, potrivit AGERPRES.

„Estimăm că, dacă totul decurge fără probleme, vom implica în acest proces circa 20 de milioane de cetăţeni”, a apreciat ea. Până în prezent, „au fost fabricate 7,6 milioane de doze, din care 2,1 milioane au fost trimise regiunilor ruse”, a adăugat ea.

Anterior, şefa Agenţiei ruse pentru Protecţia Consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a dat asigurări că autorităţile sanitare ruse au pentru acest an capacitatea de a vaccina „60% din populaţie”, fapt calificat drept „o mare realizare”. Totuşi, Popova a avertizat că întreaga campanie de imunizare trebuie organizată în aşa fel încât grosul populaţiei ruse să fie protejat până la toamnă, când numărul cazurilor de îmbolnăviri virale obişnuieşte să crească.

Rusia se află în plină campanie de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinul Sputnik V, produs de Centrul Gamaleia, şi – potrivit autorităţilor sanitare – au fost vaccinaţi până în prezent peste un milion şi jumătate de oameni.

Marea Britanie amână până în a 12-a săptămână administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer. Riscă sau nu un dezastru?

Datele de până acum susţin decizia Marii Britanii de a amâna până în a 12-a săptămână administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer, a afirmat joi ministrul sănătăţii Matt Hancock în parlament, anunţând că detalii privind eficacitatea vaccinării, strânse în campania de imunizare, vor fi făcute publice de îndată ce va fi posibil, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

‘Circa 89% din eficacitate vine între a 14-a şi a 21-a zi după prima doză’, a spus Hancock, adăugând că a analizat datele şi că acestea susţin decizia autorităţilor de a prelungi la 12 săptămâni intervalul de timp între administrarea celor două doze.

‘Ne uităm la aceste date şi măsurăm eficacitatea aici, pe plan intern, pentru cei care au fost vaccinaţi, comparând datele între cei care au fost vaccinaţi şi cei care au fost testaţi pozitiv. Monitorizăm această situaţie şi vom publica aceste date imediat ce vor fi clinic valide’, a adăugat ministrul britanic al sănătăţii.

Numărul cazurilor de infectare nu a scăzut în primele zile de lockdown

Un studiu de prevalenţă, cunoscut ca REACT-1, a sugerat că numărul cazurilor de infectare nu a scăzut în primele zile de lockdown, deşi guvernul a susţinut că impactul restricţiilor introduse la 5 ianuarie nu se reflectă încă în cifre.

‘Cred că este prea devreme pentru a spune când vom putea să ridicăm o parte din restricţii’, a spus joi premierul Boris Johnson la un post de radio.

‘Ceea ce vedem în datele ONS, în studiul REACT, este contagiozitatea noii variante (a virusului) pe care am văzut-o venind exact înainte de Crăciun. Nu e niciun dubiu că se răspândeşte într-adevăr foarte rapid’, a menţionat Johnson.

Boris Johnson are ca obiectiv vaccinarea grupelor de mare risc şi a personalului medical din prima linie până la mijlocul lui februarie, înainte de a lua în calcul o relaxare a restricţiilor.

Puţin mai devreme, ministrul educaţiei, Gavin Wiliamson, şi-a exprimat speranţa că şcolile se vor redeschide înainte de Paşte, dând asigurări că redeschiderea se va face cu un preaviz de două săptămâni.

Miniştrii i-au îndemnat pe oameni să stea în casă cât mai mult posibil, astfel încât să prevină supraaglomerarea spitalelor şi să le dea autorităţilor timp să deruleze campania de vaccinare.

Adauga un comentariu