Stiri

Autoritatile europene ne alerteaza asupra radiatiilor provenite de la telefoanele mobile

Publicat: 28 mai 2011

Consiliul European a inaintat un raport cu privire la radiatiile emise de dispozitive, prin care isi indeamna cele 47 de natiuni membre sa adopte un “principu preventiv” legat de siguranta telefoanelor mobile. Un asemenea principiu presupune interzicerea in scoli a tuturor telefoanelor mobile si a sistemelor Wi-Fi si WLAN.

Documentul prevede de asemenea revizuirea valorilor la care radiatiile non-ionizate devin periculoase.

Efectul potential periculos al campurilor electromagnetice asupra mediului si a sanatatii umane nu a fost  eluciadat, existand inca numeroase incertitudini stiintifice.

Rezolutia indeamna guvernele sa “adopte toate masurile rezonabile pentru a reduce expunerea la campurile electromagnetice, in special la frecventele radio emise de telefoanele mobile”, punand accentul pe protejarea copiilor si a tinerilor, care par a fi cei mai supusi riscului unei tumori la cap.

Printre masurile recomandate in rezolutie se numara si lansarea unor campanii de informare si obligativitatea etichetelor care sa mentioneze prezenta campului electromagnetic la anumite produse si riscurile asociate folosirii lor.

Documentul prevede de asemenea acordarea unei “atentii special “persoanelor “electrosensibile”, definite drept “acei oameni care sufera de sindromul intolerantei la campurile electromagnetice si introducerea unur masuri special prin care sa ii protejam, inclusive crearea unor zone neacoperite de retele Wi-Fi.”

Rezolutia va fi dezbatuta vineri in cadrul Adunarii Consiliul Parlamentar, care va avea loc la Kiev.

 loading...

Adauga un comentariu