Eveniment-Social

Autoritatile judetene au demarat licitatia pentru modernizarea Spitalului de Copii

Publicat: 20 nov. 2018
1

Ieri a fost lansata licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor de reabilitare a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria". Etapa verificarii si avizarii documentatiei de catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a fost încheiata, procedura fiind publicata în Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Sefii administratiei iesene au aratat ca acest contract prevede asigurarea serviciilor de proiectare pentru intreg proiectul.

Totodata, firma ce va fi declarata câstigatoare va trebui sa asigure asistenta tehnica pe toata perioada derularii proiectului si sa realizeze lucrarile de modernizare a unitatii medicale. Valoarea estimata a contractului este de 89,6 milioane lei, suma fara TVA, iar termenul de executie este de 48 de luni de la emiterea ordinului de începere de catre Consiliul Judetean.

"Modernizarea spitalului este esentiala pentru întreaga regiune deoarece, în fiecare an, aici sunt tratati peste 45.000 de copii si adolescenti din toate judetele Moldovei. Dupa reabilitare, vom avea o cladire care va îndeplini toate standardele pentru desfasurarea actului medical si spitalizarea pacientilor în conditii optime. Speram ca procedura de achizitie sa se deruleze conform graficului stabilit, iar la începutul anului viitor sa putem semna contractul", a afirmat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Citeste si: EXCLUSIV! Scandal in plina strada cu un sef de la Spitalul de Copii "Sf. Maria". S-a lasat cu mascati, porti sparte si catuse. Vecinii sunt si acum terorizati – FOTO, VIDEO

Obiectivul proiectului este legat de cresterea eficientei energetice a cladirii prin lucrari de izolatie, modernizarea instalatiilor termice, utilizarea unor surse de energie regenerabila si implementarea unor sisteme de management pentru monitorizarea consumului. Imobilul în care functioneaza unitatea medicala a fost dat în folosinta în anul 1970 si pâna acum nu a mai fost reabilitat. Suprafata utila a celor trei corpuri de cladire este de peste 18 mii de metri patrati. 

Proiectul privind reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Sf. Maria" a primit finantare în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Adauga un comentariu