Eveniment-Social

Autoritatile locale se pregatesc pentru venirea iernii!

Publicat: 17 oct. 2016
Prefectul Marian Grigoras a convocat astazi Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi pentru a verifica stadiul in care se afla unitatile din judetul Iasi in ceea ce priveste pregatirile pentru sezonul rece.

”Am vrut sa discut cu toti cei care au atributii pe aceasta linie. Reprezentantii Inspectoratului Scolar au anuntat ca nu sunt probleme deosebite, ca toate unitatile din mediul rural au suficient combustibil. Si la nivelul sistemului centralizat de termoficare din municipiul Iasi situatia este buna. Au fost cateva avarii, dar nu au existat sincope majore in activitate. Exista suficient carbune pentru aceasta iarna. La acest moment avem la nivelul municipiului Iasi 5.175 de apartamente care nu beneficiaza de caldura din cauza datoriilor si a refuzului de a incheia acorduri de plata esalonata”, a declarat prefectul judetului Iasi.

Citeste si: A venit iarna in Romania. Pe mai multe drumuri din tara se circula in conditii de iarna

Reprezentantii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi (DJADP) au transmis ca interventiile pe sectoarele de drum judetean vor fi realizate pe baza unui contract valabil pana la sfarsitul acestui an, urmand ca pentru lunile de iarna din 2017 sa se semneze un nou contract. Procedura de achizitie pentru serviciile de anul viitor se deruleaza in aceasta perioada. Pentru interventiile pe drumurile judetene sunt pregatite 41 de utilaje aflate in trei baze permanente si trei baze de sprijin, in depozite existand peste 1.700 tone de material antiderapant
Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) dispune la nivelul judetului Iasi de 20 de utilaje proprii si alte 55 de utilaje puse la dispozitie de operatori privati pentru activitatea de deszapezire de pe drumurile nationale. In depozite exista in jur de 2.000 de tone de sare, 3.500 tone de nisip, 70 tone de clorura de calciu si aproape 12 kilometri de parazapezi, care urmeaza sa fie instalate dupa finalizarea activitatilor agricole.

Citeste si: Centrala termica de la Holboca a fost pornita din cauza temperaturilor scazute

”Astept un material de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi cu necesarul de parazapezi. Ei au la dispozitie aproape 12 kilometri de parazapezi, dar mai avem sectoare de drum pe care ar trebui sa se monteze astfel de panouri. Dupa ce vom primi materialul vom incerca sa obtinem finantare pentru suplimentarea acestor echipamente. Cei de la Politie mi-au transmis ca este nevoie si de indicatoare rutiere care sa semnalizeze drumurile inchise. Vom vedea daca putem sa gasim solutii de finantare, pentru a putea disponibiliza masinile de politie folosite acum in astfel de cazuri”, a precizat prefectul Marian Grigoras In aceasta perioada, la nivelul Institutiei Prefectului, se lucreaza la realizarea unei situatii detaliate cu modul in care se va face deszapezirea la nivelul fiecarei unitati administrativ-teritoriale din judetul Iasi. In ceea ce priveste municipiul Iasi, autoritatile locale au transmis ca societatea Citadin dispune de 34 de utilaje proprii pentru activitatea de deszapezire, alte 69 de utilaje urmand sa fie inchiriate in functie de necesitati.


loading...

Adauga un comentariu