International

Autoritatile mexicane confirma: Statul Islamic a ajuns la granitele Texasului

Publicat: 14 apr. 2015
1

Militantii Statului Islamic au infiintat o tabara la cativa kilometri distanta granita cu statul american Texas, potrivit unor surse ale Judicial Watch, un organism de securitate ce include surse din Armata mexicana si din Politia Federala Mexicana, potrivit judicialwatch.com.

Zona in care a fost localizata tabara militantilor Statului Islamic se afla la cativa kilometri de granita cu SUA, in zona cunoscuta sub numele de „Anapra„, la Vest de Ciudad Juarez, in statul mexican Chihuahua. O alta celula terorista a SI a fost identificata la vest de Ciudad Juarez, in Puerto Palomas si vizeaza orase din New Mexico, ca Deming sau Columbus, care faciliteaza accesul in Statele Unite, au informat aceleasi surse de securitate mexicane.

Citeste si America, luata la ochi de Statul Islamic: „Va fi un nou 9/11. Vom arde America!”

Saptamana trecuta, in urma unei operatiuni comune, Armata mexicana si oficialitatile federale au descoperit documente scrise in Araba si Urdu, precum si planuri ale obiectivului militar Fort Bliss, care adaposteste Divizia de Blindate a Armatei americane. In afara de aceste documente, in tabara s-au mai gasit covorase de rugaciune pe care musulmanii le folosesc cand se roaga.

Citeste si Rusia trage un semnal de alarma: Amenintarea e reala

Zona Anapra in care s-au descoperit toate acestea este un fief al unor sefi periculosi ai Cartelului drogurilor din Mexic. Zona este extrem de periculoasa si ostila pentru eventualele operatiuni ale armatei mexicane si ale Politiei Federale. Profitand de acest lucru, „coiotii” ajutati de cartelul drogurilor ii ajuta pe militantii Statului Islamic sa treaca printr-o zona de frontiera slab securizata, intre Acala si Fort Hancock (Texas).

Adauga un comentariu