Eveniment-Social

Autoritatile se pregatesc de iarna. Iata ce stocuri de materiale sunt in depozite

Publicat: 09 oct. 2019
53 Vizite 0 Comentarii

Judetul Iasi se pregateste de sezonul rece. Autoritatile iesene s-au intalnit ieri intr-o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) pentru a discuta despre pregatirea sezonului de iarna. Prefectul Marian Serbescu a aratat ca institutiile judetene implicate in deszapezire au inceput sa-si refaca stocurile de materiale antiderapante.

"La nivelul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi este în vigoare un acord-cadru multianual pentru întretinerea drumurilor nationale pe timpul iernii, urmând sa fie semnat contractul subsecvent. Activitatile de deszapezire sunt acoperite contractual în perioada 15 noiembrie – 15 martie. În cazul debutului timpuriu al sezonului rece, DRDP dispune de 13 utilaje proprii care pot interveni în orice moment. De asemenea, aprovizionarea cu material antiderapant se afla în curs, pâna acum aducându-se în baze aproximativ 30 la suta din necesar, urmând ca, pâna la data de 15 noiembrie 2019, în depozitele DRDP sa existe 75 la suta din materialul antiderapant necesar pentru acest sezon rece", a spus prefectul judetului.

Vezi si: Primaria se pregateste de deszapezire. Tone de sare pregatite pentru strazile din Iasi

Si Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi are încheiat un contract-cadru valabil pâna în primavara anului viitor, dispunând totodata de 1.500 tone de material antiderapant pentru eventualele interventii extrasezoniere. Dintre unitatile administrativ-teritoriale din judet, 90 dispun de utilaje proprii de deszapezire pentru întretinerea drumurilor de interes local, celelalte 8 având încheiate contracte cu firme specializate.

"Am cerut Inspectoratului Politiei Judetene Iasi sa actioneze cu toata fermitatea pentru închiderea drumurilor în caz de necesitate, astfel încât riscul ca unele persoane sa fie surprinse de viscol în cursul deplasarii sa fie redus la maxim. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au comunicat faptul ca aproape toate unitatile scolare din judet au asigurat în totalitate combustibilul necesar pentru încalzirea pe timpul iernii. În cazul a cinci scoli, aprovizionarea cu lemne nu este înca finalizata, combustibilul fiind însa asigurat în proportie de 70 la suta. Vom urmari încheierea aprovizionarii în cel mai scurt timp. Pentru municipiul Iasi, operatorul local al serviciului de termoficare dispune de o cantitate de 233.000 tone de carbune, fata de un necesar estimat de 140.000 tone, fiind în vigoare totodata un contract pentru aprovizionarea cu gaz", a mai spus prefectul judetului Iasi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit