Calatorii

Autostrada „muzeu” care produce blocaje pe toate drumurile din jur

Publicat: 04 ian. 2017
9
15 km de autostrada in Vestul tarii, desi finalizati, nu sunt deschisi inca circulatiei, ci creeaza blocaje pe drumurile nationale cu care se intersecteaza.
Desi finalizat din punct de vedere al constructiei, tronsonul de autostrada dintre Traian Vuia si Margina, de pe lotul 2 al autostrazii Lugoj Deva, a ramas tot nedeschis circulatiei. Chiar si asa, acest lot, plus lotul 3, au cele mai multe sanse sa fie deschise circulatiei in 2017.
In ciuda promisiunilor oficiale de deschidere, cei 15 kilometri de autostrada gata intre Traian Vuia si Margina au ramas tot inchisi circulatiei rutiere.
Mai mult, realizarea nodului rutier de la Margina duce la intarzierea traficului rutier de pe drumul national si la aparitia de blocaje intre Deva si Lugoj.
Motivandu-se prin existenta unor probleme legislative, portiunea respectiva a ramas inchisa, fiind numita de entuziastii din domeniul infrastructurii „muzeu in aer liber”. Din pacate, perspectivele pentru acest lot sunt sumbre, aici au fost introduse ulterior in planul de constructie o serie de tuneluri, numite ecoducte, care sa permita circulatia libera a animalelor.
Desi Compania de Drumuri anunta licitatia pentru stabilirea constructorului acestor ecoducte pentru luna octombrie a anului trecut, ulterior pentru noiembrie si inca o data pentru decembrie, nici in acest moment o asemenea licitatie nu a fost executata. In acest moment, progresul fizic al acestui lot a ajuns la 58%, dar va ramane aici pentru mult timp, scrie Tion.ro.
Adauga un comentariu