International

Autostrazil electrice in Germania

Publicat: 20 mai 2019
1

Prima autostrada electrica, in care camioanele circula pe un sistem similar celui folosit de troleibuze, a inceput sa fie testata in Germania. Germania vrea sa-si reduca poluarea realizata pentru transportul marfurilor prin crearea unei asa-numite e-autostrazi pentru camioane hibride diesel-electrice.

Accident grav pe autostrada in Germania. Mai multi romani implicati. O femeie a murit pe loc

Camioanele au montate pantografe, la fel ca troleibuzele, si sunt alimentate printr-o retea de cabluri electrice sustinute de stalpi montati pe marginea autostrazii. Pentru inceput, acest sistem este testat pe o portiune de autostrada de doar 5 km, intre Frankfurt si Darmstadt. Pana acum, Germania a mai testat acest sistem doar pe un aeroport militar scos din uz.

Intre reteaua electrica si camioane va exista un schimb de energie in ambele sensuri. Camioanele vor trimite in retea energia produsa in timpul franarii. In cadrul acestui test, vor functiona doar 5 camioane ce vor folosi sistemul electric pe cei 5 km de autostrada. In mod normal, 10% din cele aproximativ 135.000 de vehicule ce calatoresc pe aceasta autostrada sunt camioane grele.

Dincolo de reducerea poluarii, acest sistem ar trebui sa motiveze transportatorii prin economiile pe care acestia le vor face folosind reteaua electrica in locul combustibililor fosili. Prima retea de acest fel a fost lansata in urma cu trei ani, in Suedia, si foloseste un sistem similar bazat pe alimentarea cu energie folosind pantografe.

Adauga un comentariu