Local

Autoturism de lux furat din Franta la inceputul lunii, descoperit în vama Albita

Publicat: 27 iul. 2018
1

Politistii de frontiera din Punctul de Trecere a Frontierei Albita au descoperit si retinut pentru continuarea cercetarilor un autoturism marca Volkswagen Passat, în valoare de 45.000 lei, cautat de autoritatile din Franta în vederea confiscarii.

Citeste si: Lovitura pentru traficantii de tigari din Iasi! Gruparea "HUJA" a fost destructurata de oamenii legii

În data de 26 iulie, în jurul orei 23:30, în vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, cetateanul din R. Moldova Denis B., în vârsta de 19 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, an fabricatie 2015, înmatriculat în Republica Moldova.

Citeste si: Abuzurile unui politist de frontiera, ascunse de autoritati

"La controlul de frontiera, colegii nostri au constatat ca autoturismul în cauza figureaza în bazele de date ca «bun cautat pentru confiscare», semnalare introdusa de Franta la data de 01.07.2018. Politistii de frontiera efectueaza cercetari pentru savârsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 45.000 lei, a fost retinut în vederea continuarii cercetarilor", au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Citeste si: Bilantul activitatilor desfasurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi in anul 2017 – FOTO

Cu privire la aspectele constatate, Denis B. a declarat ca autoturismul în cauza i-a fost daruit de catre parintii lui, iar acestia achizitionasera masina din Chisinau, în anul 2016. Totodata, tânarul a mai mentionat ca nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.
 

Adauga un comentariu