Local

Autoturism Lexus confiscat pentru contrabanda

Publicat: 15 mai 2016
1

Echipa comuna de control a descoperit, ascunse si nedeclarate, in diferite locuri intr-un autoturism marca Lexus, 6.200 tigarete de contrabanda. In data de 12 mai, in jurul orei 10:00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, Neonelea M., cu dubla cetatenie, romana si Republica Moldova, in varsta de 27 de ani, conducator auto al unui autoturism marca Lexus, inmatriculat in R. Moldova.

In urma controlului amanuntit efectuat asupra autoturismului, echipa comuna, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit ascunsa si nedeclarata in bagajele personale precum si in diferite locuri in autoturism (sub scaune, cotiera, bancheta spate) cantitatea totala de 6.200 tigarete diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

„Conform reglementarilor legale in vigoare, a fost luata masura indisponibilizarii tigaretelor, in valoare totala de 1215 lei, si a autoturismului, precum si aplicarea unei amenzi contraventionale in valoare de 5.000 lei”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

De asemenea, politistii de frontiera au depistat la volanul unui autoturism un cetatean roman care a prezentat la control un permis de conducere ucrainean fals. In data de 12 mai, in jurul orei 2:45, politisti de frontiera au oprit pentru control, in localitatea Sinauti, un autoturism marca Iveco, inmatriculat in Marea Britanie, la volanul caruia se afla Florin P., in varsta de 38 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava. La control, in urma verificarii documentelor, politistii de frontiera au constatat ca permisul de conducere prezentat, cu insemnele autoritatilor din Ucraina, nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals.

Adauga un comentariu