Local

Autoturisme de lux radiate in strainatate, descoperite circuland in tara

Publicat: 17 nov. 2015
1

Oamenii legii au depistat trei barbati care conduceau autoturisme radiate din circulatie de catre autoritatile straine. Acestia sunt cercetati pentru infractiunile de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si cu numar fals, dupa ce au fost descoperiti in trafic conducand autoturisme radiate din circulatie. Ivan B., in varsta de 27 de ani, a venit la vama Albita conducand un autoturism marca Audi, inmatriculat in Olanda.

„La control, pentru autoturismul in cauza, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca autoturismul este radiat din circulatie de autoritatile din Olanda, incepand cu data de 10.11.2015, cu mentiunea ‘pentru export’, fiind ulterior inregistrat de autoritatile din Germania, in data de 11.11.2015 si radiat cu aceeasi data”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Un sfert de ora mai tarziu, oamenii legii au oprit pentru un control, pe raza localitatii Dranceni, un autoturism marca Land Rover, inmatriculat in Lituania, condus de Vladislav T., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 29 de ani. Autoturismul era radiat inca din vara anului trecut. Ambele persoane au declarat ca autoturismele au fost transportate pe platforma in Romania, pana in localitatea Risesti, respectiv, Dranceni, de unde au fost preluate de cei doi tineri.

De asemenea, politistii de frontiera ieseni l-au depistat duminica noaptea, in jurul orei 23:00, la vama Sculeni, pe Oleg S., in varsta de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Belgia. Oamenii legii au stabilit ca autoturismul este radiat din circulatie de catre autoritatile din Belgia din data de 18 iunie. Tanarul a declarat ca nu stia despre situatia masinii.

Adauga un comentariu