Local

Autovehicule Mercedes furate din Franta si Italia, depistate la vama Albita

Publicat: 08 mai 2016

Politistii de frontiera au depistat doua autovehicule marca Mercedes declarate furate de autoritatile din Franta, respectiv Italia. In urma cu trei zile, in jurul orei 2:30, la vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control la trecerea frontierei, Stefan P., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 45 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Franta. Existand suspiciuni cu privire la provenienta autovehiculului, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta figureaza in bazele de date ca fiind furat din Franta din data de 03.05.2016.

Cu privire la aspectele constatate, Stefan P. a declarat ca a imprumutat microbuzul de la un conational din Franta si ca nu are cunostinta despre faptul ca acesta este furat sau implicat in vreun litigiu. „Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, pentru savarsirea infractiunii de furt, iar autovehiculul, in valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui in vederea continuarii cercetarilor”, au declarat reprezentantii IPTF Iasi.

Totodata, la sfarsitul saptamanii trecute, tot in vama Albita, s-a prezentat Catalina N., in varsta de 36 de ani, din Bacau, conducand un autoturism marca Mercedes Benz SLK 200 Kompressor, inmatriculat in Italia. Femeia a declarat ca autoturismul a fost achizitionat din Italia, de la o societate de profil, cu suma de 18.000 de euro, de catre sotul sau si nu stia ca acesta este furat. „Existand suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta figureaza in bazele de date ca fiind furat din Italia. Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza, pentru savarsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, in valoare de 81.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Vaslui in vederea continuarii cercetarilor”, au mai declarat reprezentantii IPTF Iasi.



loading...

Adauga un comentariu