National

Avalansa de cazuri de gripa porcina

Publicat: 25 ian. 2011
1

@ Mai multe cazuri de gripa AH1N1 au fost înregistrate ieri, în mai multe localitati din România, pacientii fiind în stare buna si sub tratament

Un copil în vârsta de 4 ani din Galati a fost diagnosticat cu gripa AH1N1, au anuntat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, precizând ca pacientul este izolat la domiciliu, iar starea sa este buna. „Avem un caz confirmat de infectare cu acest virus gripal. Este vorba despre un baiat în vârsta de 4 ani, din Galati. Boala a debutat pe 20 ianuarie, cu febra si tuse. Dupa diagnosticul clinic s-au trimis probe la Institutul Cantacuzino, care a confirmat infectarea cu AH1N1. Starea celui mic este buna, fiind în acest moment izolat la domiciliu. Din datele noastre, el nu fusese vaccinat antigripal„, a declarat, ieri, coordonatorul delegat al Directiei Judetene de Sanatate Publica Galati, dr. Liliana Moise.
Doua persoane din judetul Bistrita-Nasaud au fost diagnosticate cu gripa AH1N1, iar în prezent se afla internate în spital, fiind în curs de vindecare. „Am primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino ca doua persoane adulte, cu vârste de peste 30 ani, au contractat virusul AH1N1, iar celelalte trei au gripa sezoniera”, a declarat dr. Doina Petri.

Un alt caz de gripa AH1N1 a fost confirmat în judetul Calarasi, la un adolescent care în prezent se afla izolat la domiciliu, sub tratament, au anuntat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Calarasi. Acestia au primit marti analizele de laborator de la Institutul Cantacuzino din Bucuresti prin care s-a confirmat ca un adolescent dintr-o comuna din judetul Calarasi este infectat cu virusul AH1N1. Potrivit Cameliei Truica, medic primar epidemiolog al DSP Calarasi, baiatul a fost initial internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Calarasi.
Un alt caz de gripa AH1N1 a fost confirmat luni seara, în municipiul Calarasi, la un copil în vârsta de 4 ani, acesta fiind, de asemenea, izolat la domiciliu.
Purtatorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, Virgil Musta, a declarat ca, în urma analizelor de laborator, ieri a fost confirmata prezenta virusului AH1N1 la o femeie gravida în luna a sasea, în vârsta de 27 ani. „Ministerul Sanatatii a confirmat un caz de gripa AH1N1 la Timisoara. Este vorba despre o femeie în vârsta 27 ani, din Timisoara, gravida în luna a sasea, care în acest moment este internata la Spitalul «Victor Babes» din Timisoara„, a afirmat Musta. Potrivit acestuia, starea femeii este buna, ea fiind izolata. Femeia a refuzat tratamentul cu Tamiflu deoarece nu are insuficienta respiratorie si pentru ca medicamentul ar putea avea efecte asupra sarcinii.
De la începutul anului trei persoane diagnosticate cu gripa noua au murit, doua dintre cazuri fiind înregistrate la Iasi, iar unul la Ploiesti.

Adauga un comentariu