Economic Local

Avalansa de cereri pentru biletele de tratament

Publicat: 11 ian. 2008
1

• In nu mai putin de o saptamana, pensionarii ieseni au depus la Casa de Pensii aproape 5.600 de cereri pentru biletele de tratament

Inca de pe data de 3 ianuarie, reprezentantii Casei Judetene de Pensii (CJP) Iasi au fost luati cu asalt de catre pensionari. In nu mai putin de o saptamana, acestia au depus aproape 5.600 de cereri pentru biletele de tratament. Cei mai multi doresc sa prinda un loc la Baile Nicolina si mai apoi la Vatra Dornei, Baile Felix si Herculane, in perioada de vara. „Pana in prezent avem depuse 5.732 de cereri pentru biletele de tratament. Dintre acestea, circa 500 au fost primite prin intermediul Postei Romane. Cea mai cautata locatie este cea a Bailor Nicolina si mai apoi la Vatra Dornei, Baile Felix sau la Herculane, in perioada iunie-august.Pentru luna ianuarie am primit un numar de 76 de bilete pentru Nicolina, unde pensionarii se vor putea duce incepand cu 14 ianuarie. Licitatia pentru contractarea biletelor va avea loc la sfarsitul lunii acesteia”, a declarat Valentina Pichiu, directorul adjunct al CJP Iasi.

De asemenea, pensionarii s-au inghesuit si la completarea chestionarelor prin intermediul carora Ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii au dorit sa cunoasca direct care sunt problemele cu care acestia se confrunta. Pe toata durata campaniei initiate au fost stranse circa 9 mii de chestionare. ” Am primit aproximativ 9 mii de chestionare. In momentul de fata, acestea au fost trimise la Bucuresti pentru a fi centralizate, iar datele sa fie prelucrate. Care sunt concluziile la aceasta initiativa le vor anunta cei de la Bucuresti„, a sustinut Isabela Grigorovschi, purtatorul de cuvant al CJP Iasi. In paralel cu primirea cererilor pentru biletele de tratament, reprezentantii Casei de Pensii mai primesc si documentele necesare pentru acordarea ajutoarelor pentru sotul supravietuitor.

Adauga un comentariu