Magazin

Avantajele implantului dentar. De ce ar trebui să alegi tratamentul cu implanturi dentare?

Publicat: 14 sept. 2021

Chiar dacă stomatologia a evoluat mult în ultimele decenii, nu întotdeauna este posibilă salvarea unui dinte. În locul dintelui pierdut, unul nou nu va mai crește, iar astăzi implantul dentar este metoda de tratament cea mai recomandată pentru a-l înlocui.

Ce este un implant dentar și în ce constă intervenția?

Implantul dentar este un șurub din material biocompatibil (cel mai adesea din titan) care se înfiletează în osul maxilar și care acționează ca suport pentru viitoarea lucrare protetică. Titanul este un material rezistent și fiabil și, prin urmare, după osteointegrare, implanturile devin niște structuri sigure și durabile. Pentru a crea apoi legătura între coroană și implant, este instalat un bont protetic.

Durata operației de implant poate fi cuprinsă între 30 de minute și 2-3 ore, în funcție de numărul de implanturi plasate și de complexitatea cazului. După intervenție, adesea se efectuează o radiografie de control, astfel încât medicul să poată verifica poziția implanturilor. Timpul de integrare a implantului în os este de 3-6 luni, în funcție de caz! Cu ajutorul implanturilor dentare, se poate instala absolut orice tip de lucrare protetică, chiar și în cazul unei edentații totale.

Pot apărea complicații după intervenție?

Pacienții întreabă foarte des care este probabilitatea ca implantul să nu se integreze. Aici 90% din succes depinde de pacient! Este extrem de important să urmați toate recomandările medicului, să luați medicamentele necesare, să renunțați la obiceiurile vicioase și să monitorizați dieta. Desigur, bolile cronice joacă de asemenea un rol important, dar principalul lucru este atenția și îngrijirea specială în zona operată. Igiena este extrem de importantă în acest caz! Prezența plăcii în cavitatea orală poate provoca infecția plăgii chirurgicale și poate determina complicații.

Principalele avantaje ale implantului dentar

Tratamentul cu implanturi dentare se diferențiază de alte tratamente alternative printr-o serie de avantaje.

Implanturile au o lungă durată de viață și sunt estetice

Durata de viață a implanturilor, dacă lucrarea este realizată corect, poate ajunge și la 25 de ani. În plus, este aproape imposibil să distingi lucrările protetice pe implanturi de dinții naturali.

Dinții vecini nu sunt afectați

Pentru instalarea punților pe dinți este necesară șlefuirea dinților vecini. În cazul implanturilor, acest lucru nu este necesar și, ca urmare, dinții adiacenți nu sunt deteriorați.

Implanturile previn atrofia osoasă

Implanturile inserate în țesutul osos exercită o sarcină standard, păstrându-i proprietățile și, prin urmare, osul nu se atrofiază, așa cum se întâmplă adesea în cazul punților dentare.

Se păstrează senzațiile gustative

Protezele dentare mobile afectează gustul, drept pentru care pacienții nu se pot bucura pe deplin de mâncare. Mai mult, protezele mobile pot duce la leziuni ale gingiei. Efectul lor negativ asupra țesutului osos duce inevitabil la atrofie. Cu ajutorul implanturilor dentare se păstrează plenitudinea senzațiilor gustative.

Igienă orală ușor de realizat

Igiena orală în cazul lucrărilor pe implanturi este identică cu cea efectuată pentru dinții naturali, deci ușor de realizat. În plus, la o vizita regulată pentru igienizare profesională într-o clinică stomatologică din București, medicul poate detașa cu ușurință lucrarea protetică susținută pe implanturi. Se crează astfel un acces facil pentru a igieniza corespunzător bonturile protetice, precum și gingia din jurul implanturilor.

Adauga un comentariu