Educatie intima

Avantajele pozitiei misionarului

Publicat: 19 ian. 2012

Pozitia misionarului este cea mai populara pozitie, fiind preferata a 40% dintre femei. Majoritatea o considera ca fiind cea mai naturala pozitie sexuala, fiind privita si ca „specific  umana”, pentru ca, utilizand-o, partenerii se afla permanent fata in fata, putand intretine o fluenta comunicare vizuala. Tototdata, ea presupune si un mare contact epidermic intre parteneri.

Este o pozitie de baza pentru orice experienta sexuala; in cazul multor cupluri este pozitia care da startul vietii sexuale, favorizand comunicarea afectiva si corporala, sarutul, imbratisarea, dialogul verbal. Iata cateva avantaje ale pozitiei misionarului, potrivit Ele:

1. Intimitatea 
Unul dintre cele mai importante avantaje ale pozitiei misionarului se refera la intimitatea pe care o creeaza intre cei doi parteneri. Acest aspect este foarte important intr-o relatie de durata, intrucat intimitatea sexuala de acest tip o determina pe cea emotionala. La urma urmei, pozitia misionarului creeaza impresia unor corpuri care se contopesc intr-unul singur. 

2. Comunicarea 
Dat fiind faptul ca iti privesti in ochi partenerul si il simti atat de aproape, folosind pozitia misionarului ai posibilitatea sa reactionezi imediat la mesajele non-verbale transmise de celalalt. Fie ca este vorba de o schimbare de ritm sau de miscarea diferita a soldurilor, pozitia misionarului imbunatateste simtitor nivelul de comunicare intre parteneri in timpul actului sexual. 

3. Simtul tactil 
Pozitia misionarului iti mai permite si sa simti fiecare particica a corpului partenerului, acesta din urma putandu-se bucura, la randul sau, de intreg trupul tau. Fiecare zona, din crestet pana la degetele de la picioare, poate fi atinsa si dezmierdata din pozitia misionarului. 

4. Bogatia de senzatii 
Pe langa posibilitatea de a-ti mangaia partenerul, pozitia misionarului iti ofera sansa de a-ti exploata si celelalte simturi. Astfel, poti susura soapte fierbinti la urechea iubitului tau, te poti lipi de trunchiul sau gol, ii poti gusta sudoarea si poti privi intocmai ce se intampla intre voi doi pe durata actului sexual. 

5. Diversitatea 
Chiar daca pare plictisitoare, pozitia misionarului are o multime de variatii si permite trecerea facila catre alte pozitii sexuale. Printre altele, partenerul iti poate ridica unul sau ambele picioare; la fel de bine, iti poti impinge soldurile inspre ale sale pentru o penetrare mai adanca sau, dimpotriva, te poti indeparta pentru o penetrare superficiala etc. Partea cea mai buna este ca oricare dintre aceste tranzitii nu implica nici riscuri, nici calitati de acrobat. 

6. Vizibilitatea 
Daca iti doresti sa vezi ce se intampla cu exactitate in timpul actului sexual, pozitia misionarului iti ofera sansa. Lasa lumina aprinsa si bucura-te de privelistea oferita de trupurile voastre inlantuite. Pozitia misionarului permite vizibilitate maxima, fara sa fie nevoie sa apelati la oglinzi sau alte suprafete reflectorizante. 

7. Relaxarea 
Cel putin pentru femei, pozitia misionarului reprezinta o posibilitate de relaxare, in timp ce partenerul se poate bucura de corpul gol al jumatatii sale. Astfel, aceasta pozitie sexuala devine alegerea perfecta dupa o zi obositoare de lucru, cand vrei sa te bucuri de celalalt fara a depune eforturi foarte mari. 

8. Siguranta 
Pozitiile sexuale care implica miscari acrobatice pot fi interesante si binevenite in dormitorul oricarui cuplu care isi doreste sa experimenteze, insa nu sunt tocmai sigure si practicarea lor poate avea consecinte neplacute. Pozitia misionarului, in schimb, este sigura si comoda intotdeauna. 

Sursa: Eleloading...

Adauga un comentariu