Tutoriale

Avantajele si dezavantajele unui Smart TV

Publicat: 15 iul. 2013
Televizoarele inteligente sunt, in opinia unor diferite persoane, cele mai importante gadgeturi care vor sa schimbe radical industria diverstismentului. Pe de alta parte, Smart TV-urile sunt, dupa cei mai in varsta, doar simple televizoare, dar care costa de doua-trei ori mai mult decat un televizor normal, scrie arenait.net. Sa vedem, totusi, care sunt diferentele, avantajele si dezavantajele acestor device-uri.
Pana nu de mult, atunci cand ne cumparam un televizor nu erau prea multe specificatii dupa care sa ne uitam. Majoritatea dintre noi se uitau la diagonala, pret si… poate la producator/capacitatea de a reda HD. Acum, odata cu inventarea televizoarelor inteligente piata s-a dezvoltat extrem de mult. Televizoarele cu acces la internet pot reda diferite imagini/clipuri/filme si sunt tot mai prezente in diferite spoturi publicitare. Se merita oare investitia? Sa facem o lista cu avantajele si dezavantajele acestui tip de gadget.
Statisticile arata ca in anul 2015, jumatate dintre televizoarele ce vor functiona pe terra vor fi inteligente, iar in 2016, 2/3 treimi vor fi Smart TV-uri. In Romania, acest tip de gadgeturi inainteaza lent, datorita neincrederii pe care o arata fata de cerintele de pe piata actuala. Un alt impediment in dezvoltarea acestei tehnologii in tara noastra este si pretul destul de umflat, pe care multi dintre cumparatori nu il apreciaza in mod corect.
In momentul de fata, un Smart TV are numeroase puncte tari fata de televizoarele clasice:
  • conectivitatea la internet
  • posibilitatea de a conecta numeroase periferice
  • claritate mai mare a imaginilor/filmelor redate
  • posibilitatea de a folosi diferite aplicatii
  • accesul la continutul suplimentar in timpul vizionarii unei emisiuni, program, etc.
Un televizor inteligent va ofera posibilitatea de a naviga pe internet cu ajutorul unui browser cu suport flash preinstalat sau instalat de catre utilizator. Puteti face videoconferinte prin intermediul programului Skype, puteti vizualiza videoclipuri pe Youtube, puteti citi mailurile sau site-urile de stiri usor, confortabil, fara efort suplimentar. De asemeanea, putem fi conectati tot timpul la retelele de socializare, tot prin intermediul acestor tipuri de televizoare.
Un astfel de device va ajuta si in cazul in care vreti sa impartiti cu familia cele mai dragi momente din viata dumneavoastra. Aceste televizoare permit conectarea unei multimi de gadgeturi, inclusiv telefoanele mobile inteligente, tableta, aparate foto/video sau un alt spatiu de stocare externa.
Acum trecem la una dintre cele mai mari schimbari oferite de aceasta tehnologie: filmele 3D. Pana acum cativa ani, urmarirea unui program 3D era doar un vis, termenul de 3D nefiind definit exact. Pe aceste televizoare inteligente, aceasta tehnologie a fost introdusa, pentru ca utilizatorul sa paseasca cu adevarat in lumea filmului.
Partile negative ale acestor televizoare ar fi pretul destul de ridicat in acest moment si durerile cauzate in unele cazuri de privirea excesiva la tehnologia 3D, datorita unor anomalii sesizate la nivelul creierului si a ochiului uman.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit