Stiri medicale

Avantajele surprinzatoare ale consumului de bere asupra femeilor

Publicat: 28 apr. 2015
7
Femeile aflate la menopauza care consuma unul sau doua pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. In urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderata de bere au avut o densitate osoasa a coloanei si a soldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc.

Berea, ingredientul surpriza pentru un par matasos
 
Acest fapt poate fi pus pe seama continutului de siliciu al berii, un element important pentru cresterea si dezvoltarea oaselor. In functie de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variaza de la 6.4 miligrame per litru pana la 56.5 mg/L. Astfel, berile care detin concentratii mari de malt si de hamei sunt cele mai bogate in siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea stimuleaza creativitatea, in cazul barbatilor

 
Cu rol in mentinerea sanatatii sistemului osos, siliciul este un pion important in preventia osteoporozei. Berea contine acest element, ceea ce ii poate asigura o pozitie de neinlocuit intr-o dieta echilibrata destinata femeilor. Astfel, datorita acestui continut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidentei osteoporozei. Totodata, si in cazul unei alte teme extrem de interesante in randul femeilor, mentinerea siluetei, berea vine cu vesti bune.

Cum arata femeia care bea cate 40 doze de bere pe zi – FOTO

Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut si care a vizat relatia intre consumul de bere si indicatorii de masa corporala, au revelat, fara echivoc, ca un consum moderat de bere nu are nicio influenta asupra siluetei, celebra “burta de bere” ramanand un simplu mit”, sustine Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, potrivit adevarul.ro.
Un consum moderat de bere nu influenteaza circumferinta abdominala, raportul talie/sold sau indicele de masa corporala. Berea contine sodiu, carbohidrati, proteine si chiar vitaminele B2 si B6, iar 350 de ml de bere contin 150 de calorii, 13 g de carbohidrati, 1.5 g de proteine, 0 g de grasimi si 5% alcool.
Adauga un comentariu