Titlurile zilei

Avem scrisoarea găsită de anchetatori! A fost lăsată de Vanesa Burlacu înainte de a fi ucisă în vila din Moara de Vânt: „Starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi…” – GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 18 mai 2022
Vanesa Burlacu, imagini de la înmormântarea tinerei și mormântul acesteia
Ioana Vanesa Burlacu a lăsat în urma ei multă durere, dar și un ultim mesaj pentru mama ei

Anchetatorii ieșeni au descoperit în vila din Moara de Vânt o scrisoare, pe care una dintre victime, Ioana Vanesa Burlacu, a lăsat-o pentru mama ei. Surse judiciare afirmă că este vorba despre un mesaj scris de mână de tânăra ucisă. Scrisoarea respectivă ar fi fost redactată chiar înaintea dublului asasinat care s-a întâmplat în vila respectivă.

Oamenii legii au descoperit în vila din Moara de Vânt o scrisoare, pe care una dintre victime, Ioana Vanesa Burlacu, a lăsat-o pentru mama sa. Astfel, surse judiciare afirmă că este vorba despre un mesaj scris de mână lăsat de tânăra ucisă.

Scrisoarea respectivă ar fi fost redactată chiar înaintea dublului asasinat care s-a întâmplat în vila respectivă.

Scrisoarea lăsată de victima de pe Moara de Vânt Vanesa Burlacu

Din câte se pare, scrisoarea ar fi fost redactată cu câteva ore înainte ca Ioana Vanesa Burlacu să fie ucisă cu bestialitate. Oamenii legii ar fi descoperit hârtia pe o masă de la parterul vilei din Moara de Vânt. Aceleași surse afirmă că tânăra ar fi urmat unele ședințe de terapie și ar fi fost îndrumată să îi scrie mamei ei. Ședința la care a participat tânăra ieșeană a avut loc pe 8 decembrie 2021, iar scrisoarea ar fi fost redactată pe 9 decembrie 2021.

În cadrul scrisorii, Vanesa Burlacu își exprimă sentimentele pe care le avea față de mama ei.

„Mamă, acum, că am rămas singură, zilele par a fi din nou mai lungi și am timp să mă gândesc la noi în tihnă. Deși, nu știu dacă „tihnă” este cuvântul cel mai potrivit pentru a descrie starea ce mi-o provoacă amintirile cu noi”, ar fi început tânăra scrisoarea respectivă.

Ioana Vanesa Burlacu: „E mai degrabă o tristețe confortabilă!”

Tânăra ar fi continuat scrisoarea arătând ce simțea în acel moment.

„E mai degrabă o tristețe confortabilă, cu care sunt așa de obișnuită, încât simt că face parte din felul meu de a fi!”, ar mai fi precizat Ioana Vanesa Burlacu în scrisoarea respectivă.

În continuare, tânăra a adăugat că distanța fizică dintre ea și mama ei, care ar fi fost plecată la muncă, în Danemarca, i-a generat atât un sentiment de libertate, cât și unul de vinovăție. Aceasta avea să fie ultima scrisoare redactată de către Ioana Vanesa Burlacu și, respectiv, ultimul mesaj pe care avea să i-l lase mamei ei. Conform acelorași surse, într-un caiet, oamenii legii au descoperit și alte mesaje, redactate cu câteva săptămâni înainte, prin care tânăra își exprima dragostea pentru studentul marocan Youssef Jnyiah:

„Bună, Youssef! Acum te iubesc mai mult decât te iubeam atunci! Însă mai sunt momente când sunt tristă, dar, când mă uit la tine, vreau să zâmbesc!”

Dubla crimă care a cutremurat România

Dubla crimă din Moara de Vânt a ieșit la iveală în momentul în care, la mijlocul lunii decembrie 2021, rudele marocanului Youssef Ajniyah au cerut ajutorul Poliției ieşene, după ce tânărul nu a mai răspuns la telefon și nu a ajuns la Bruxelles, așa cum era programat. O patrulă din cadrul Secției IV de Poliție a mers la adresa indicată în Moara de Vânt, pentru a vedea dacă tânărul este bine. Agenții au descoperit cadavrele marocanului și iubitei sale, de loc din Miroslava.

Ulterior, oamenii legii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins în Roma și a fost readus în Iași. Tânărul a fost arestat preventiv. Ahmed Sami El Bourkadi a fost trimis recent în judecată pentru omor calificat, furt și distrugere. Astfel, în timpul anchetei, o scrisoare a victimei Ioana Vanesa Burlacu a ieșit la iveală.
Comentarii
 • Crisa
  ucigașii nu au lăsat-o pe tânăra Vanessa să-și termine scrisoarea, sunt fără suflet
  Nu știu de ce ai închis ochii la ei și ai vizat persoana nepotrivită. acum e prea clar că tânărul canadian este nevinovat
  fiți adevărați profesioniști și aduceți ucigașii adevărați și opriți-vă prostiile

 • Andrei
  Nu vi se pare amuzant că anchetatorii au venit să vorbească despre scrisoare după tot acest timp și au îndrăznit să ascundă această magnifică dovadă a inocenței bietului student canadian. i-au încurcat viața de student și, de asemenea, l-au încurcat în media, sunteți adevărați proști

 • Mare păcat ! O tânără atât de talentată literar, studentă la medicină, o fată din lumea bună a Miroslavei care se pierde atât de groaznic alături de preaiubitul ei Iusuf ! Doar avea toată cariera de medic înainte, viață mai bună după cum se spune despre cei din afară, iar ea este ucisă în acest fel !
  Vrem dreptate !
  Așa nu se mai poate, să ne fie uciși tinerii din lumea bună, fără ca ucigașii să plătească !!!
  La o fază din asta íți vine să dai pe careva cu capul de vreo masă într-un bar !
  Nu, nu, e clar: ceva e putred în Danemarca !

 • Nu inteleg relevanta acestor inscrisuri in problema de fond, este o modalitate jalnica de a abate atentia de la ce este relevant. Era trista si depresiva? Poate. Nu reusesc procurorii sa lege faptele de presupusul asasin? Atunci este alta poveste. Avem de-a face fie de un asasin abil fie de cineva caruia i se insceneaza, el este de acord cu asta si continua sa fie sfatuit de cineva care are acces la probe. Ciudat este ca inca apar „probe si dovezi” noi, deci este clar ca cineva este plin de idei. Exista si oameni care asta fac: stiu sa scurtcircuiteze dovezile care leaga pe A de B.

 • procurorul si echipa ei au fraudat intreaga ancheta in favoarea infractorilor in libertate!!! procurorul a spus ca Vanessa a fost ucisa pe 8, aceasta scrisoare dovedeste ca a fost ucisa pe 9. de aceea procurorul a refacut interpretarea autopsiei de 5 ori pentru a readuce crima pe 8! Student canadian nu putea fi un ucigaș pe 9!! acolo procurorul ii ascunde si ii apara pe tutorii inca in libertate!!! autoritatile superioare trebuie sa intervina!! miroase foarte urat! Miroase a mare nedreptate!!! Wow!

 • E clar ca e ceva in neregula cu aceste probe. Daca s-a gresit din incompetenta, superficialitate sau dimpotriva e greu pt procuror, anchetatori sa recunoasca sau sa incerce sa dreaga busuiocul…Tipic romanesc se merge in forta, negare, intimidare( ma gandesc la medicii legisti care au efectuat necropsiile, ei stiu adevarul …cum vine asta: procurorul interpreteaza rezultatele autopsiei?) Dar la noi se poate din diverse motive. Toate comentariile expuse sunt corecte. Depinde ce sau pe cine trebuie acoperit! Fake news cu incendiul…e cam dubios daca nu periculos…

 • Doamna Claudia , condoleanțe ! Cei care răscolesc durerea nu sunt oameni . Dumnezeu sa o odihnească pe fata dvs. Multa putere să puteți să vă liniștiți …

Adauga un comentariu