Sport

Avem si romani invingatori! Tecau si Mergea s-au calificat in sferturi la Sydney si Auckland

Publicat: 11 ian. 2017
1
Horia Tecau s-a calificat în sferturile turneului ATP de la Sydney. Perechea formata din român si olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie numarul 4, a trecut în primul tur de australienii Matt Reid si Jordan Thompson, beneficiari ai unui wild-card.
 
Tecau si Rojer s-au impus în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 10-5, dupa 63 de minute de joc. A fost prima victorie în 2017 pentru cei doi, care si-au luat revansa în fata cuplului Reid/Thompson dupa esecul de anul trecut din primul tur de la Sydney, cu 4-6, 7-6 (9), 10-4.
 
Perechea româno-olandeza va juca în turul urmator al turneului dotat cu premii în valoare de 437 380 de dolari cu olandezii Wesley Koolhof si Matwe Middelkoop, ce au beneficiat de abandonul cuplului Oliver Marach (Austria) /Fabrice Martin (Franta), la scorul de 4-2.
 
Pentru participarea în sferturile de finala, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au primit 3 860 de dolari si 45 de puncte ATP. Tecau a jucat doua finale la Sydney în cariera, în 2013 (alaturi de bielorusul Max Mirnîi) si 2015 (alaturi de Rojer), iar Florin Mergea a jucat finala anul trecut (alaturi de Rohan Bopanna). 
 
Florin Mergea s-a calificat si el, tot ieri, în sferturile probei de dublu a turneului ATP de la Auckland. Românul si britanicul Dominic Inglot i-au învins cu 7-5, 7-5 pe neo-zeelandezii Jose Statham si Finn Tearney.
 
Perechea formata din tenismanul român Florin Mergea si britanicul Dominic Inglot s-a calificat, miercuri, în sferturile de finala ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Auckland (Noua Zeelanda), dotat cu premii totale de 450.110 dolari, dupa 7-5, 7-5 cu neozeelandezii Jose Statham / Finn Tearney.
Mergea si Inglot, favoritii numarul doi ai probei, s-au impus într-o ora si 21 de minute, reusind nu mai putin de 5 asi, dar având si 7 duble greseli.
 
Cuplul româno-britanic si-a asigurat astfel un cec de 3.970 dolari si 45 de puncte, urmând sa joace în faza urmatoare cu perechea Jonathan Erlich (Israel) / Scott Lipsky (SUA). Mergea si Inglot au jucat finala de dublu a turneului de la Auckland în 2015, informeaza agerpres.
Adauga un comentariu