Local

Aventura unui sofer care a fugit de politisti s-a sfarsit dupa gratii

Publicat: 19 nov. 2014

In noaptea de luni spre marti, la ora 02.14, politistii rutieri din Iasi, în timp ce actionau pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice pe bulevardul Dimitrie Mangeron, au incercat sa opreasca un sofer care circula dinspre Tudor Vladimirescu catre Podu Ros. Initial, acesta a încetinit pâna în dreptul agentului de politie, dupa care a accelerat brusc.

Echipajul de politie a pornit imediat in urmarirea autoturismului, pâna pe strada Moldova, unde soferul a oprit, încercând sa fuga. Politistii au reusit insa sa-l prinda si a fost imobilizat. Soferul se numeste P. A., de 34 de ani, din comuna Valea Lupului. Deoarece emana halena alcoolica puternica, i s-a solicitat sa se supuna testarii cu aparatul etilotest, acesta refuzând inclusiv deplasarea la spital pentru recoltarea mostrei biologice de sânge.

„În cauza s-a întocmit dosarul penal sub aspectul comiterii infractiunii de refuz de prelevare de mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei. La data de 18 noiembrie, la ora 15.30, barbatul a fost retinut pe baza de ordonanta de retinere, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, pentru 24 de ore”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant IPJ Iasi.loading...

Adauga un comentariu