Actualitate

Averea ascunsa a lui Fenechiu. Executorii au inceput sa vanda tot

Publicat: 16 feb. 2014
1

@ Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis deja Directiei de Finante ordinul de executare, documentul in baza caruia toata averea lui Relu Fenechiu va fi scoasa la vanzare @ Cotidianul BUNA ZIUA IASI detine lista completa cu cladirile si terenurile pe care un executor judecatoresc le va scoate la vanzare

A inceput executarea silita a lui Relu Fenechiu. La sfarsitul saptamanii trecute, Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis Directiei de Finante ordinul de executare, suma care urmeaza sa fie recuperata de la Fenechiu si complicii sai fiind de 56 de miliarde lei vechi. In aceste conditii, nu va ramane nimic in urma lui sau Fenechiu va scoate la lumina si sume de bani de care nu stie nimeni, pentru a-si salva macar proprietatile din cartierul I. C. Bratianu?

Citeste si: Soarta lui Relu Fenechiu a fost pecetluita: a bocit ca un copil in sala de judecata

Punem aceasta intrebare speculand unele informatii potrivit carora Fenechiu ar controla din spate, prin interpusi, mai multe afaceri de care foarte putina lume stie. Una din afacerile care fac parte din aceasta categorie este Hotelul International, la care Fenechiu ar fi asociat cu familia nasului sau, Dan Radu Rusanu, prin intermediul unei firme infiintate intr-un offshore. Ordinul de recuperare a prejudiciului transmis de Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi trimis insa unui executor judecatoresc, iar banii se vor duce in conturile Sucursalei de Întretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

Complicii, Petru Andronache, Bogdan Damian, Ioan Turbatu si Ion Marghidan nu au decat cate o masina si o casa si prin urmare, din cei 56 de miliarde de lei vechi, cea mai mare parte din suma trebuie recuperata de la Fenechiu.

Lista cu vilele si terenurile

Saptamana trecuta, institutiile statului au inceput deja sa faca o inventariere a bunurilor imobile (o parte aflate deja sub sechestru) pentru a preda lista executorului, care ar urma sa le scoata la vanzare. Astfel, pe langa doua case pe care le detine in cartierul sau I. C. Bratianu, au mai fost identificate si alte vile si terenuri care vor fi vandute. Acestea din urma sunt inregistrate pe Fene Grup. In cartierul I. C. Bratianu, SC Fene Grup SA detine urmatoarele cladiri: o vila de tip duplex, o casa pe strada Castanilor nr. 9 (lot 37), o casa pe strada Pinilor nr. 17 si o alta pe strada Pinilor 21 (loturile 71 si 73). De asemenea, mai sunt inregistrate case finalizate sau in constructie la urmatoarele adrese: strada Mestecenilor nr. 16, str. Castanilor nr. 8, Mestecenilor nr. 10, 12 si 14, str. Castanilor nr. 10 si 14, strada Salciilor nr. 5, 7, 9 si 11. Mai sunt inregistrate cladiri de birouri pe strada Grigore Ureche (in centru), dar si o alta in acelasi cartier deja mentionat. Prin urmare, iesenii care doresc sa-si cumpere o casa la un pret bun, in cartierul lui Fenechiu, au de unde alege. In ceea ce priveste terenurile care au fost identificate, in Bucium vor fi scoase la vanzare cinci parcele libere avand suprafetele: 8.082 mp, 1.834 mp, 12.368 mp, 2.962 mp, 20.434 mp. In zona Metalurgiei, Fenechiu are doua parcele, una de 1.466 mp si una de 56 mp. In plus, SC Fene Grup SA detine 9.100 mp in zona CUG.

Citeste si: Fratia coruptilor loveste din nou! Relu Fenechiu ia fonduri europene si din puscarie

Reamintim ca o alta afacere pe care Fenechiu o controleaza prin interpusi este cea de pe soseaua Nationala nr. 37, un centru de afaceri care se dezvolta prin fonduri europene in valoare de aproape 10 milioane euro. Beneficiarul finantarii este firma Profile Business Consulting, administrata de Alina Haila, secretara lui Fenechiu. Mai trebuie precizat ca lista nu este finala. Este facuta doar in prima zi dupa ce functionarii statului au inceput sa puna sechestrele, imediat dupa ce au primit ordinul de executare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii
 • domnilor judecatori ati facut o treaba buna,da nichita pe cind? noi cetateni ai iasului vrem inapoi ce nea furat interlopu de nichita?

  • NU STIU DACA JUDECATORII SUNT PROBLEMA IN CAZUL LUI NICHITA CAT PROCURORII CARE NU ACTIONEAZA IMPOTRIVA LUI..BA CHIAR LA COMENZILE LUI ACTIONEAZA POLITIC PT. A COMPRITE EVENTUALELE PERICOLE LA BUNASTAREA LUI NICHITA KKT CU OCHI SI A USL-ULUI IN ACELASI TIMP

  • Ne intrebam si noi cum managerul privat DOROBANTU VALENTIN impus de puscariasul Fenechiu la conducerea CFR Calatori in ianuarie 2013, platit regeste din bani publici(peste 9000 de euro lunar)mai conduce si acum acesta societate care a incheiat anul 2014 cu pierderi de 400 000 000 lei, repet, patru sute de milioane de lei si in conditiile in care si ultimul acar de la CFR stie ce “invarteli” face acesta.
   Mai mult, managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, îşi continuă nestingherit, chiar sub nasul ministrului Ramona Mănescu, aranjamentele şi ingineriile feroviare prin care urmăreşte să tragă pe linie moartă compania de stat ?
   Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează la CFR Calatori se crede intangibil, laudandu-se ca el are “spate” si ca Ministrul Transporturilor nu poate sa se atinga de el .
   Oare DNA-ul poate sa se atinga de el ?
   Garantat, si au toate motivele sa o faca cat mai repede .

 • daca averea e din furatul banilor nostri se duce toata pe apa sambetei. asa vor pati toti idiotii care nu vor sa inteleaga ca fiecare trebuie sa munceasca si sa-si faca avere din banii munciti. toti acolitii lui frenechiu vor pati la fel. puscarie si avere confiscata!!! LA MUNCAAAA HOTILOR FENECHISTI

 • Nu stiu cati ieseni pot cumpara ceva din aceste bunuri,dar cred ca unii vor primi BONUS(un teren pentru sediu) pentru raul facut.Trebuie sa intre in vizor si alti baroni locali ascunsi,abia atunci ar fi corect.ROATA SE INVARTE.

 • Cladirea despre care vorbiti a fost cladirea administrativa a Moldoplastului, societate achizitionata in cadrul procesului de privatizare de catre dl.Michel Nasir(scuze daca i-am stalcit numele),un apropiat al d-luiFenechiu. Daca tot cea insemnat Moldoplast (cladiri,teren-aproximativ 10 ha., dl.M.N.a platit statului roman-sa zicem o suma pentru orientare,-3,5 lei,ei bine,in cursul anului 2008,statul roman,a cumparat pentru Oficiu de Cadastru Iasi,a carui director la acel moment era finul d-lui F.R.(M.C.)cladirea la care faceti referire,cu suma de 2,8lei(valori pentru orientare).Cu ce a mai ramas statul din privatizare?

 • MAI IDIOTILOR DE PESTE TOT,CE VA BUCURATI ASA TARE,CREDETI CA DACA II CONFISCA AVEREA LUI FENECHIU,O SA MAREASCA SALARIILE SAU PENSIILE CUIVA? VA DATI SEAMA CATI SALARIATI VOR RAMANE PE DRUMURI DE LA FIRMA LUI.MULTI BOGATI ILICIT SUNT ACUM LIBERI SI NU I-A CONDAMNAT NIMENI,DE CE ?

 • fenechiu nu a construit niciodata duplexuri, si aveti grija ca acolo a-ti notat deja case care au fost vandute si s-ar putea sa va para rau pentru declaratii mincinoase.
  si in ultimul rand case nu sunt scoase de executor la vanzare analfabetilor………..de ziaristi

 • O fi adevarat?Daca numai unul dintre capii tarii asteia are atata avere,cat au ceilalti?Noua nu pot sa ne dea 2 lei la pensii iar ei nu pot sa tina evidenta caselor si averilor.Pestele de la cap se impute.Cum sa nu fure tot romanul daca vede ca nimeni nu le face nimic la hoti?Sunt pur si simplu bulversata de ce aud si vad.Suntem niste nimicuri noi,cei care ne uitam in gura lor.

 • – Un ex. de gunoi cu majuscule : „434561 REVOLTATUL | 17-02-2014 11:38” Te tragi din fam. de „idioti” analfabeti ,hotule , de aia stii !

 • — „Nea Relu” ;”nea Mischie(te cunoaste o Romanie !); „bombonel” ; Vantu ; ” Jiji „si altii ,care ati furat pe crapatelea Romanica [‘salaroi’ ,’salaroi’ ,’ pomene’ ,’ pomene ‘ ,ati avut totul la dispozitie ,numai sa fiti corecti ; lua v ar dracu de javre!] ,” multe succesuri ” la parnaie(la scis pe blog ,piese de teatru,carti ,memorii ,samd !).

 • Persoanele care obisnuiesc sa lase comentarii la diverse materiale si articole publicate pe internet pot afisa trasaturi narcisiste, psihopate si sadice, care se accentueaza cu cat petrec mai mult timp online.

 • Un nas de cununie a lui Fenechiu este Paul Acasandrei patron la firma SC Amur SRL.Banii pititi de Fenechiu pot fi si aceasta combinatie.Firma respectiva are datorii foarte mari.Este cumva dirijata la faliment premeditat?Firma Amur a fost construita de firmele lui Fenechiu cu mare scandal si fara autorizatii.
  Adresa Poitiers nr 5.

Adauga un comentariu