Titlurile zilei

Averea ascunsă a unui deputat de Iași! Parlamentarul are acțiuni de sute de mii de euro la cele mai tari companii din lume – DOCUMENT

Publicat: 07 mai 2021
Parlamentari în ședință, în cadrul Parlamentului României
USR-PLUS strânge deja semnături de la proprii parlamentari pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Un deputat de Iași aflat la primul mandat în Parlamentul României a ajuns să dețină o avere de invidiat. Deputatul USR-PLUS Monica Berescu a ajuns să dețină sute de mii de euro printr-o schemă extrem de simplă. Deputatul este un jucător împătimit la bursă, unde deține acțiuni la zeci de firme cunoscute din întreaga lume. Suma pe care aceasta o are la bursă este de circa 695 de mii de euro

Zeci de mii de euro, dolari, lei sau alte monede de circulație internațională au ajuns în conturile unui deputat de Iași aflat la primul mandat. După alegerile parlamentare de la finalul anului 2020, Monica Berescu a devenit unul dintre deputații USR-PLUS în noul mandat legislativ din Casa Poporului. Aceasta este președintele filialei ieșene a PLUS Iași și a fost a doua pe lista de candidaturi a alianței. Berescu lucrează în domeniul IT și a ajuns să strângă o avere de pe urma tranzacțiilor la bursă. Monica Berescu are acțiuni la companii cunoscute pe plan mondial, iar sumele pe care le deține ajung și la ordinul zecilor de mii de euro. La începutul mandatului, aceasta nu își actualizase declarația de avere.

Deputatul de Iași a ajuns jucător la bursa de valori. Avere uriașă, adunată din tranzacții

Monica Berescu are acțiuni la 46 de companii din țară și din străinătate. La acestea se adaugă și banii pe care i-a depus la partid în contul alegerilor și pe care îi va recupera de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Valoarea totală a acestor acțiuni, la momentul depunerii declarației de avere, era de 3,3 milioane de lei (695 de mii de euro). Printre acțiunile pe care Monica Berescu le are la bursă se numără cele de la firme precum Coca Cola, Mastercard, Microsoft, Tesla sau Walt Disney.

Deputatul de Iași mai are acțiuni și la companii românești precum Antibiotice SA, Conpet SA, SIF Banat Crișana, SIF Transilvania, SIF Muntenia, Transelectrica sau Transgaz. Trebuie precizat că acești bani sunt cei de la momentul depunerii declarațiilor de avere. Valorile acțiunilor pot urca sau scădea la bursă, ceea ce face ca și sumele să crească sau să scadă. Cert este că, la momentul respectiv, deputatul USR-PLUS avea sute de mii de euro în acțiuni.

Peste 420 de mii de euro în conturile proprii

La toate acestea se mai adaugă și alte 14 conturi pe care deputatul de Iași le are la instituții bancare. Conform declarației de avere, Monica Berescu are un cont în valoare de 36 de mii de dolari americani, 397 de mii de euro, dar și 1.000 de lei. Practic, Monica Berescu deține la acest moment o avere de peste 1 milion de euro.

În decursul anului precedent, aceasta a avut un venit de 38 de mii de lei de la firma de IT din județul Vaslui la care lucrează și unde este manager proiect informatic. Soțul său, Ionuț Berescu, a avut un venit de peste 19 mii de lei de la o altă firmă de IT din județul Vaslui. De asemenea, soțul său a ridicat dividende de peste 21 de mii de lei (4.500 de euro). Monica Berescu face parte din conducerea alianței USR-PLUS Iași, alianță care s-a aliat recent în mijlocul unui scandal-monstru.

Locuință în coasta municipiului pentru noul deputat de Iași

Monica Berescu deține un teren intravilan de 460 de metri pătrați în comuna ieșeană Rediu, dobândit în anul 2012, teren pe care îl împarte cu soțul său. Cei doi au și o casă în comuna Rediu în suprafață de 151,45 metri pătrați, ridicată în 2016. Cei doi soți dețin și un apartament de 57 de metri pătrați din anul 2013, apartament în municipiul Iași. Deputatul de Iași are trecut în declarația de avere și un autoturism marca Ford Fiesta, fabricat în anul 2003. Deputatul nu are niciun fel de datorii, conform declarației depusă la secretariatul Camerei Deputaților.

De la preluarea mandatului și până în prezent, Monica Berescu a avut doar două luări de cuvânt în două ședințe ale plenului. Aceasta a mai avut și o declarație politică depusă în scris, dar și 10 propuneri legislative inițiate. De asemenea, Minica Berescu a mai avut un proiect de hotărâre inițiat, precum și 7 întrebări și interpelări adresate reprezentanților Guvernului României.

Vezi AICI declarația de avere a deputatului USR-PLUS Monica Berescu

Comentarii
 • Ce porcarie de titlu si de articol !, ”averea ascunsa” adica cum ? e mafioata ? ”averea uriasa” 695 000 de euro castigati prin tranzactii la burse este o avere URIASA ? ma mir ca Ford Fiesta 2003 nu lati catalogat superbolidul de lux

 • Asta e mic copil pe langa Harabagiu Vasile Gabi, fost vice primar si urmatorul puscarias de la palatul Roznovanu. Am cladirea Oxygen de la Nazy + 2 milioane €€€, m-am scos…

 • Spalacita asta spelba si nefututa, stie sa faca bani , de aia a luat-o ala de nevasta, o satanista ca toti usr-isti si plusiti neoprogresisti spalati pe criere de servicile masonice !

 • Decat un USRist bogat mai bine un pnl-ist corect si cinstit ca MihaiChirica sau CostelAlexe, astia sunt oamenii care aduc dezvoltare orasului, De la ieseni pentru Ieseni.

 • E nimic pe lângă ce a furat de la PMP, Vasile Ghiga. Dat afara in suturi și părăsit de nevasta ca a înșelat -o . Nea Vasile, ți-e frica de cătușe ? Ca așa se vorbește prin targ.

 • Dragi concetățeni,așa va trebuie dacă ari votat lupi in blana de oaie!Pe lângă pesediști și peneliști,ăștia de abia sunt adevărați mafioți!Pai cum madam Cozet și madam Moni o sa trăiți dumneavoastră cu banii in comun la împinge tava cum propovăduiți lătrând peste tot?!Niste jeguri ale ratării umane.Hai sa ne fie bine!

 • Stiam ca e ilegal sa furi, nu sa fii bogat. Individa nu a fost niciodata bugetara / functionar public, ce va mirati? Eu ma mir sa aud de bugetari bogati gen Chirica sau Alexe.

  De unde i-a furat? Acest pseudo-articol nici macar nu insinueaza ca exista un furt.

  A, nu va place ca e bogata ? Asta e marxism (culmea e ca individa e unul din asa zisii neo-marxisti :D)

 • @John, bolovanii din Moldova-Iasi vor doar bugetari bogați … 🤣💵💶
  Degeaba încerci să le spui… Votează de 30 de ani numai PSD. Ieșenii care au inteligență, au emigrat de mult.
  Au rămas în oraș doar țărani de la BT, VS sau NT.

 • Deutsche mark ist schon lange tot ! , gut das du eine brawe sklawe bist in west aber sei nicht so ein inteligentes schlaues arscloch uber uns weil du bist nichts wert in unsere komunitet ! du bist ja nur ein sklave wer glaubt das in herren klub mietglied ist nur weil er eine toaleten putzer da ist !, oder was anderes !, du darfst nicht mal mein auto waschen !

Adauga un comentariu